FILMEZZUNK.HU
Elgondolkodtató filmek, amiket látni kell

10 film, amitől biztosan tátva marad a szánk!

24044

6. Fogságban /Prisoners, 2013/

Keller Dover boldog családapa, feleségével épp hálaadási ebédre mennek barátaikhoz, a Birch házaspárhoz. Anna Dover és Joy Birch nagyon jó barátnők, és hajlamosak elkószálni a szülői tekintetek elől. A két fiatal lány már órák óta nem tért vissza egy sétáról, szüleik pedig sehol nem találják őket, így végül a rendőrséget is kihívják. A helyszínre érkező nyomozó az egyetlen nyomon elindulva letartóztatja a közelben parkoló gyanús lakókocsi sofőrjét, akit kellő bizonyítékok híján, szabadon kell engednie. Keller Dover saját kezébe veszi az irányítást, csak egy cél lebeg a szeme előtt: megtalálni az embert, aki számára mindennél fontosabb.

Fogságban (Prisoners, 2013)

5. Fegyvertelen katona /Hacksaw Ridge, 2016/

A második világháború idején egy amerikai katonai orvos, Desmon Doss fegyvertelenül indul a csatamezőre, ugyanis erkölcsi nézeteivel ellenkezik az emberölés. A férfi hőssé válik, amikor a háború legvéresebb, okinawai összecsapásában egyetlen elsütött fegyver nélkül hetvenöt ember életét menti meg, kiérdemelve ezzel a Kongresszus Becsület Érdemrendjét.

A fegyvertelen katona (Hacksaw Ridge, 2016) - Kritika

4. Viharsziget /Shutter Island, 2010/

Chuck Alue (Mark Ruffalo) és Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) rendőrbíró egy sivár és kietlen, önmagában is fenyegető szigetre érkezik. A helyszín egy teljesen elzárt elmegyógyintézet, ahol a legelvetemültebb bűnözőket tartják fogva szigorított intézkedések mellett. Az elővigyázatosság ellenére megszökik egy gyilkosságért elítélt nő, így a nyomozókra hárul az ügy felderítése. Az intézet pszichiátere nem bizonyul segítőkésznek, Danielsnek pedig saját démonaival is meg kell küzdenie.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·