FILMEZZUNK.HU
Most lenne 94 éves Bud Spencer – Íme 10 meglepő érdekesség a legendás pofonosztóról

Most lenne 94 éves Bud Spencer – Íme 10 meglepő érdekesség a legendás pofonosztóról

24654

5) A született zseni

Bud Spencer - 10 meglepő érdekesség a legendás pofonosztóról

Tanulmányi eredményei egészen kimagaslóak voltak, ötévesen volt elsős, majd az ötödik osztályt átugorva került hatosztályos gimnáziumba. Ezután a római egyetem vegyészkara következett (mindössze 16 évesen vált az egyetem hallgatójává), tanulmányait azonban meg kellett szakítania, mert a család 1947-ben elhagyta Olaszországotés Brazíliába költözött. Ő másfél év múlva (1948 végén), míg családja 1950-ben tért haza. Folytatta az egyetemet, bár már nem a vegyészmérnöki, hanem a jogi karon, illetve a sportolást.

6) A házasságpárti színész

Bud Spencer 56 éve házas

16 éves ismeretség után barátnőjével, Maria Amatóval (Giuseppe Amato mozihálózat-tulajdonos lányával) 1960-ban kötöttek házasságot. A kedves, öreg Carlo Pedersoli közel 60 évig, 2016-ban bekövetkezett haláláig élt házasságban ízig vérig olasz feleségével. Mindeközben 3 gyermeke is született. Vidám módon kettő vezetékneve Spencer lett a művészneve után.

7) A legendás páros

Azaz Bambino és Trinity, vagy Tom és Slim, netalántán Doug és Rosco, esetleg Wilbur Walsh és Matt Kirby? Folytassuk a sort? Bud és Terence, összesen 17 produkcióban szerepeltek együtt. Nehéz lenne egyet is kiemelni, mert bármelyik filmjük megérdemelné. Nem csak, hogy az egyik legviccesebb színészpáros, de a filmtörténelem legismertebb duója is a két olasz legenda. Bud Spencer-t első tengeren túli szerződése (az Isten megbocsát, én nem) bírta rá, hogy felhagyjon sportolói pályafutásával és költözzön át Amerikába, 1967-ben. Itt ismerkedett meg Terence Hill-lel is, és derült ki az is, hogy Olaszországban már egyszer szerepeltek együtt az 1959-es Hannibal című filmben, akkor még mindketten az eredeti nevükön. Mivel közös jelenetük nem volt, nem valószínű, hogy akkor találkoztak volna.

Az angyalok is esznek babot, avagy Fél lábbal a Paradicsomban! - Bud Spencer idézetek

Rögvest a forgatás elején egy verekedős szcénát készítettek el a westernfilmhez, amikor Bud és Terence egymásnak esik egy folyó partján. Hill Spencer temetésén elmesélte, hogy ő, mint egy macska, olyan fürgén mozgott és több ütést leosztott társának, míg annak végül egyetlen nagy ökölcsapással kellett kiütnie. Sokáig töprengtek viszont egy különleges ütési módon. Spencer ötlete volt, hogy a Hill vállára mérjen egyet és attól partnere nyomban kidől. Hill nem találta túl viccesnek, ezért annyival kombinálta, hogy a csapás után előbb felkapta a lábát és utána zuhant el. Hill elmondása szerint látta, amikor Plazza del Muse terén lepuskázzák a galambokat, azok valahogy ilyen formában estek le a lövések következtében. Bud Spencer még több másik verekedős filmjében alkalmazta ezt a módszert, ami népszerű és legendás részlet lett.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · ·