FILMEZZUNK.HU

Tudta? A Cápa volt Hollywood első blockbustere

842

Tudta? A Cápa volt Hollywood első blockbustere

A Steven Spielberg rendezésében készült Cápa valósággal megreformálta a hollywoodi produkciókat, ugyanis a stúdiók egy komolyabb filmet sem mertek bemutatni nyáron, ugyanis attól tartottak, a melegben senki nem akar majd moziba menni. Erre cáfolt rá a Cápa 1975-ben. 67 millió nézőjével ez a film tekinthető minden idők első blockbusterének.

A horrorisztikus végkifejlet ellenére a Cápa forgatása igazából jó buli volt (Fotók!)

A Cápa 1975-ben a maga 470,653,000 dolláros összbevételével minden idők legjobban jövedelmező filmje lett, megelőzve Francis Ford Coppola A keresztapa című filmjét.

A film megtörtént esemény alapján került megírásra egy 1916-os New Jersey eset kapcsán. A cápa itt több ember életét ontotta ki, de elkapták! Peter Benchley később bevallotta, hogy ha többet tudott volna a cápák valódi viselkedéséről, soha nem írta volna meg a film alapjául szolgáló könyvet. Ráadásul eredetileg nem Steven Spielberg rendezte volna a filmet. Amikor a producer találkozott az elsőszámú rendezővel (a neve azóta sem derült ki) hamar kiderült, hogy az illető nem tud különbséget tenni a cápák és a bálnák között, ráadásul teljesen nonszensz elképzelései voltak arról, hogy mire képes egy ilyen állat. A producer azonnal új rendező után nézett, és ekkor került a képbe Spielberg neve.

Sylvester Stallone és anyja, Jackie Stallone arcát így tette tönkre a plasztika

(Via mafab.hu)


Article Tags: · · ·