FILMEZZUNK.HU
Ethan Hawke érdekességek

10 meglepő érdekesség, amit nem tudtál Ethan Hawke-ról

5912

Ethan Hawke érdekességek

Ethan Hawke 1970-es évekbeli születésű, amerikai színész. Első komolyabb filmszerepét az 1989-es Holt költők társasága című film hozta, de szerepelt olyan alkotásokban, mint a Fegyvernepper, Kiképzés, vagy a Daybreakers. Ethan a napokban ünnepli születésének az 53. évfordulóját, melynek alkalmából megismerhetsz 10 érdekességet róla, melyeket talán még nem hallottál.

Ethan Hawke érdekességek

1) Szülei a Texasi Egyetemen ismerkedtek meg, 5 éves korától édesanyja egyedül nevelte, majd újra férjez ment, Ethan ekkor már 10 éves volt. A család előbb New Yorkba, majd New Jersey-be költözött.

2) A középiskolában írónak készült, de a színészet iránt is érdeklődött, iskolai darabokban lépett fel, majd Pittsburgh-ben járt színészképzésre.

Ethan Hawke érdekességek

3) 1988-ban beválogatták a Holt költők társasága című kultikus filmbe, mellyel berobbant a filmes világba, Robin Williams egyik visszahúzódó diákját alakította. Ez lett eddig pályafutásának legsikeresebb filmje, több mint 200 millió dolláros bevételt hozott, de a kritikusok tetszését is elnyerte.

4) Első főszerepét a Fehér Agyarban (1991) kapta, egyik legjobb alakítását pedig a Nyakunkon az életben (1994) nyújtotta, melyben egy írással próbálkozó filozófiahallgatót játszott Winona Ryder oldalán. Kiváló alakítását Roger Ebert is méltatta.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·