FILMEZZUNK.HU
TOP 10 posztapokaliptikus film, amit mindenképpen látnod kell

TOP 10 posztapokaliptikus film, amit mindenképpen látnod kell

8646

8) Mad Max: A harag útja (2015)

A világ teljesen elsivatagosodott, a harc az ivóvízért folyik, az apokalipszis ténye már eltűnt a köztudatból. Az élet utolsó forrásait, az ivóvizet, a növénypalántákat, valamint a pár túlélő nőt Halhatlan Joe birtokolja, vallási vezetőként uralkodva. Furiosa azonban megpróbálja megszöktetni a nőket, majd az egész birodalom üldözni kezdi őket, napokig tartó hajsza alakul ki, ahol sikerül megszöknie a „halálra ítélt” Maxnak. Ez a film a civilizáció pusztulását, az eredet teljes törlődését vizionálja, egy már-már lakhatatlan bolygón, ahol az utolsó remény pár ember markában van, akik egy birodalommal kell, hogy szembeszálljanak.

Charlize Theron (Furiosa) - Mad Max: A harag útja

9) Az ember gyermeke (2006)

Az utolsó gyermek több mint 18 éve született, már az egyetlen élhetőnek bélyegzett Angliában is folyamatosan háború dúl a migránskrízis miatt. Theotól (Clive Owen) szívességet kér a lázadók egy csoportjának vezetője, ami felfordítja életét és egy világot megmentő küldetésbe kényszerül bele. Az ember gyermeke bemutat egy olyan világot, ahol kialakult a globális meddőség, migrációs válság és terrorista merényletek sújtják az emberiséget, túlélési harc folyik a bolygón.

10) Az út (2009)

Egy apa és a fia indul útnak egy olyan világban, ahol egyik napról a másikra élnek az emberek. Egy katasztrófa következtében alakult ki ez a helyzet, a korábbi civilizációt teljesen megbontva, az élőket emberiségük cselekedeteikben való megtagadásra kényszerítve. Az út egy apa és fia túlélési lehetőségeit szemlélteti egy bandák uralta világban, ahol a kannibalizmus jellemző, azonban vannak még, akiket a szeretet és nem az éhség irányít.

Az út (The Road, 2009)

//Csuka Gergő írása//

Alain Delon sajnos a közeljövőben meg fog halni – Ő maga jelentette be

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·