FILMEZZUNK.HU
TOP 10 posztapokaliptikus film, amit mindenképpen látnod kell

TOP 10 posztapokaliptikus film, amit mindenképpen látnod kell

8647

5) 12 majom (1995)

Egy vírus elpusztítja az emberiség nagy részét, a kevés túlélő a Föld felszíne alá kényszerül, ahol szintén a pusztulás vár rájuk. A kihalás megelőzése érdekében James Colet megbízzák, feladata a vírus kirobbanásának megakadályozása lesz, azonban hat évvel korábbra küldik vissza az időben. Ez a film nagyrészt az apokalipszis előtt játszódik, ennek ellenére kiválóan szemlélteti a túlélés utolsó lehetőségébe való kapaszkodást is, ami az emberiséget potenciálisan örökítő egérútba vetett hit.

12 majom (Twelve Monkeys, 1995)

6) A majmok bolygója (1968)

Egy csapat űrhajós időörvénybe keveredik, majd lezuhan egy bolygóra. Az űrben eltöltött idő lassabban telik, így szembesülnek a ténnyel, hogy a másfél éves utazásuk alatt a Földön 2000 év telt el. Taylor, a kapitány és két társa azonban majmokkal találják szemben magukat, akik sokkal fejlettebbek, mint amire emlékeztek. Ez a film kultúrák és fajok harcát és viszonyát mutatja be, valamint válaszokat próbál keresni egy bolygó eredetére és meghatározó pontjaira.

A legjobb posztapokaliptikus filmek

7) Cloverfield Lane 10. (2016)

Michellet vezetés közben baleset éri, autója árokba borul, majd egy bunkerben ébred fel. Sérüléseit ellátta valaki, azonban mégis bezárva érzi magát, azt gondolja elrabolták. Nemsokára megjelenik Howard, a bunker tulajdonosa, aki tájékoztatja Michellet az azóta történt eseményekről: a Földet idegenek támadták meg, a földfelszín lakhatatlanná vált. Ez a film a saját csapdánkból való kiszabadulást, valamint a bezártság pozitív és negatív hatásait szemlélteti.

A legjobb posztapokaliptikus filmek

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·