FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb film Leonardo DiCaprio szereplésével

A 10 legjobb film Leonardo DiCaprio szereplésével

55080

6. Aviátor (The Aviator, 2004)

Az ideális amerikai elszánt, bátor és ravasz, csakúgy, mint amilyen Howard Hughes (Shelley Duvall) volt. A feltaláló, iparmágnás és hollywoodi producer mindenbe belekóstolt, ami érdekelte, és úgy tűnt, minden arannyá válik a kezei között. Maximalizmusának és sármjának köszönhetően nem csak a filmipart, hanem a repülést is megváltoztatta a huszadik század húszas és negyvenes évei között. A szerelem, pénz, csillogás és siker mellett azonban Howardnak az élet árnyoldalaival is kíméletlenül szembesülnie kellett.

Aviátor (The Aviator, 2004)

Tudtad, hogy…?

… Jim Carrey is esélyes volt a főszereplő karakterének megformàlàsàra?

5. Kapj el, ha tudsz (Catch Me If You Can, 2002)

A fiatal Frank W. Abagnale (Leonardo DiCaprio) imádja és tiszteli édesapját (Christopher Walken), mert egy jóképű zsivány, akitől nagyon sokat lehet tanulni az emberek, főleg a nők manipulálásáról. Frank szülei válását nem tudja feldolgozni, ezért amikor el kéne döntenie, hogy édesapjával vagy inkább édesanyjával marad, elrohan a döntés elől. Fiatal, nincs szakmája, nincs pénze, mindössze a szélhámosságra való képessége van meg. Jóképű csibész, aki kezdetben csekkeket hamisít, majd beáll a Pan Am légitársaság másodpilótájának, és a levegő James Bondja lesz, de belekóstol az orvosi és ügyvédi karrierbe is. Nem tud sok időt egy helyben tölteni, mert nyomában jár az FBI különleges hamisítási ügyekkel foglalkozó nyomozója, Carl Hanratty (Tom Hanks).

Kapj el, ha tudsz (Catch Me If You Can, 2002)

Tudtad, hogy…?

… A filmben DiCaprio által megformált Frank Abagnale Jr. napjainkban is a pénzvilágában tevékenykedik?

4. A visszatérő (The Revenant, 2015)

Hugh Glass 1822-ben nyugat felé veszi az irányt, hogy Andrew Henry kapitány szolgálatában szőrmét gyűjtsön. A férfit egy napon megtámadja egy medve, és bár Hugh csodával határos módon túléli az esetet, nagyon súlyos sérüléseket szenved. A terepviszonyok lehetetlenné teszik, hogy elszállítsák, két mecénás pedig sorsára hagyja őt a vadonban. A védtelen férfi azonban mégis felépül, melyet követően bosszút esküszik, és elindul, hogy megtorolja sérelmeit azokon, akik megtagadták tőle a segítséget.

A visszatérő 2015

Tudtad, hogy…?

… a forgatás során Leonardo DiCaprio-nak végig tilos volt borotválkoznia és a haját sem vágathatta le, sőt a rendező még arra is rávette a színészt, hogy nyers húst egyen?

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·