FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb film Leonardo DiCaprio szereplésével

A 10 legjobb film Leonardo DiCaprio szereplésével

55081

3. Titanic (1997)

A XX. század kezdetén megépítik a kor legnagyobb tengeri hajóját, a Titanicot. 1912. április 10-én a Titanic elindul Southampton kikötőjéből, hogy két megállással végül megérkezzen New Yorkba. A luxushajó a figyelmeztetések ellenére nem tudja elkerülni az ütközést egy jégheggyel, így két nappal az indulás után, fedélzetén több száz utassal elsüllyed.

A legismertebb színész párosok jelenkori filmtörténetünkben

Tudtad, hogy…?

… a 20th Century Fox stúdió Tom Cruise-t akarta Jack Dawson szerepére, de a rendező, James Cameron addig erősködött, amíg Leonardo DiCaprio nem lett a főszereplő?

2. A tégla (The Departed, 2006)

Úgy tűnik, a maffia túlságosan is jól értesült a rendősrég ügyeiben, ezért a fiatal rendőr, Billy Costigan beépül Frank Costello maffiavezér szervezetébe, hogy lebuktassa a téglát. Csakhogy eközben egy másik rendőr, Colin Sullivan épp azon dolgozik, hogy elhárítsa magáról a gyanút. Azonban amikor megkezdődik kettejük macska-egér játéka, kiderül, hogy sokkal több forog kockán, mint kettejük élete.

A tégla 2006

Tudtad, hogy…?

… Jack Nicholson az egyik jelenetnél igazi fegyvert rántott Leonardo DiCaprio-ra, bár a forgatókönyvben szó nem volt ilyesmiről? Szerinte a megírt jelenet nem ütött eléggé.

1. Eredet (Inception, 2010)

Cobb (Leonardo DiCaprio) a legnagyobb tolvajok egyike, aki arra specializálódott, hogy egy különleges álommegosztó technológia segítségével mások álmaiba lopódzón be, és olyan titkokat szerezzen meg, amiket senki más nem tud. Ám a magányos és lelkiismeret-furdalással élő férfi végre olyan megbízást kap, amely segítségével helyrehozhatja eddigi hibáit, és talán saját életét is. A munka viszont épp az ellenkezője annak, amit eddig csinált – egy gondolatot kell elültetnie valakinek a  fejében. Ez lenne a tökéletes bűntény, azonban Cobb és társai sem vettek számításba minden tényezőt, ami sokba kerülhet nekik.

Eredet (Inception, 2010)

Tudtad, hogy…?

… mivel a film különböző álombeli szinteken zajlik így a sugárzásakor több japán televíziós csatorna is egy kis számot használt a képernyő bal felső sarkában, hogy emlékeztesse a nézőket, melyik álombeli szinten zajlik a cselekmény?

Sylvester Stallone és Kurt Russell főszereplésével készülhet el mégis a Tango és Cash 2!

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·