FILMEZZUNK.HU
A legjobb nyomozós filmek

10 legjobb nyomozós film, amelyet mindenképpen látnod kell

597

6. Zodiákus /Zodiac, 2007/

San Franciscóban egy őrült, de zseniális sorozatgyilkos szedi az áldozatait. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, a lakosság körében pedig lassan eluralkodik a pánik: a gyilkosságok között látszólag nincs összefüggés. A gyilkos pedig játékba kezd a rendőrséggel és az újságokkal, rejtélyes, kódolt üzenetekben kommunikálva. Paul Avery (Robert Downey Jr.) újságíró és Robert Graysmith (Jake Gyllenhaal) rajzoló bíznak abban, hogy képesek megfejteni az üzeneteket, és elkapni a Zodiákus névre keresztelt arctalan pszichopatát.

Zodiákus (Zodiac, 2007)

5. Scherlock Holmes kalandjai /The Adventures of Sherlock Holmes, 1984/

A brit krimisorozat hűen követi Sir Arthur Conan Doyle történeteit, melyek főszereplője a kissé fura, ám briliáns elmével megáldott nyomozó, Sherlock Holmes, és kissé ügyetlen, de mindhalálig hűséges társa, Dr. Watson.

Scherlock Holmes kalandjai /The Adventures of Sherlock Holmes, 1984/

4. David Gale élete /The Life of David Gale, 2003/

A halálbüntetés ellen dolgozó aktivista, David Gale most épp a halálsoron várja kivégzését. A férfit egy kolleganője meggyilkolásáért ítélték el. A dolog mögött azonban több van, mint a sors iróniája. Gale meg van győződve róla, hogy bemártották, és valaki szándékosan akar megszabadulni tőle. Meggyőzi a rámenős riportert, Bitsey Bloomot, hogy derítse ki helyette, ki az igazi gyilkos, és mentse meg az életét.

David Gale élete (The Life of David Gale, 2003)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·