FILMEZZUNK.HU
Harrison Ford főszereplésével jöhet az Indiana Jones 5

Soha nem találnád ki, hogy Indiana Jones honnan kapta a nevét!

901

Soha nem találnád ki, hogy Indiana Jones honnan kapta a nevét!

Harrison Ford leghíresebb alakításai között két karakter versenyez az első helyért: Han Solo és Indiana Jones. Bár Ford előbbit többször is eljátszotta, mégis az emberek többsége inkább a régész és ereklyevadász kalandor szerepében ismeri és szereti. Az ikonikus kalap, a barna dzseki és az ostor mindig az ő alakjára emlékeztetnek. De tudjátok-e, hogy valójában honnan származik Indiana Jones neve?

Kiszivároghatott az Indiana Jones 5 története: tényleg lesz benne időutazás

Valóban köztudott, hogy Indiana Jones karaktere a XX. század eleji kalandregények jellegzetes figurái ihlették Lucast, aki ezen regények hatására döntött úgy, hogy hasonló témájú filmet készít. A karakter nevét pedig a harmadik filmben, az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovagban magyarázzák meg. A történet szerint Henry Walton Jones, aki már fiatal korában is a kalandok iránt érdeklődött, a család kutyája, Indiana után kapta a becenevét. Ez a film elején egy visszaemlékezésben derül ki.

Érdekesség, hogy amikor a forgatókönyvet írta George Lucas, valóban kutyájáról, Indianáról nevezte el a karaktert. Először Indiana Smith-nek keresztelte a főhőst, majd később Indiana Jones-ra változtatta a nevet. A kutyájából ihletett karakterek közül azonban nem csak Indiana Jones született meg, hanem Chewbacca is, aki az űroperában egy kétméteres szőrös alakban jelenik meg. Lucas kutyája ugyanis egy óriási malamut volt, amelynek szőrzete hasonló volt Chewbacca bundájához.

Charlize Theron kitálalt: Az olasz meló forgatása közben hátrányos megkülönböztetésben volt része

(Via mafab.hu)


Article Tags: · · · ·