FILMEZZUNK.HU
A legizgalmasabb detektív filmek

15 film, ami az utolsó pillanatig kétségek között tart

38708

Filmek, amik az utolsó pillanatig kétségek között tartanak

Néhány film olyan érdekes, hogy az ember feszülten figyeli minden percét, nehogy lemaradjon akár egy részletről is. Próbáljuk kitalálni mi az, amit a karakterek épp tenni fognak a következő percekben, teljesen beleéljük magunkat. Íme egy rakásnyi film, mely a legérdekfeszítőbb detektív filmeket tartalmazza. Mozgasd meg velünk együtt a szürkeállományod, nyomozzunk együtt!

Természetesen a detektív filmek palettája jóval nagyobb, mint ez a tizenöt film, ezért kérünk benneteket írjátok meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, ha kihagytuk a ti kedvenc témával kapcsolatos alkotásotokat.

1. David Gale élete (The Life of David Gale, 2003)

A halálbüntetés ellen dolgozó aktivista, David Gale most épp a halálsoron várja kivégzését. A férfit egy kolleganője meggyilkolásáért ítélték el. A dolog mögött azonban több van, mint a sors iróniája. Gale meg van győződve róla, hogy bemártották, és valaki szándékosan akar megszabadulni tőle. Meggyőzi a rámenős riportert, Bitsey Bloomot, hogy derítse ki helyette, ki az igazi gyilkos, és mentse meg az életét.

David Gale élete (The Life of David Gale, 2003)

2. Transz (Trance, 2013)

Simon (James McAvoy) komoly sérülést szenved, miközben épp egy felbecsülhetetlen értékű festményt próbál ellopni. A fejsérülése miatt nem emlékszik a múltjából néhány dologra, többek között arra sem, hogy hová rejtette a műkincset. Társának, Francknek (Vincent Cassel) támad egy használható ötlete. Felbérel egy hipnózissal foglalkozó pszichológust (Rosario Dawson), hátha ez segíthet Simonnak az emlékezésben. A férfi számára hamarosan elmosódik a valóság és a képzelet közti határ, a festménynek azonban elő kell kerülnie.

Transz (Trance, 2013)

3. Hideg nyomon (Gone Baby Gone, 2007)

A film Boston egyik veszélyes negyedében játszódik. Egy magánnyomozó-páros egy eltűnt négyéves kislány után nyomoz, és a rendőrséggel párhuzamosan próbálják megtalálni az emberrablókat. A magánnyomozóknak hamar rá kell jönnie, hogy a feladat embert próbálóbb, és nagyobb veszélyeket hord magában, mint hitték volna.

Hideg nyomon (Gone Baby Gone, 2007)

4. A lány a vonaton (The Girl on the Train, 2016)

Rachel Watson minden reggel ugyanazzal a vonattal megy a városba, ahol dolgozik. A szerelvény mindig ugyanott áll meg, hogy várakozzon kicsit, ahonnan a nő kertes házakra lát, többek közt az általa elnevezett Jess és Jason házára. Rachel szívesen figyeli minden nap a párocska életét, s úgy tűnik, tökéletes életet élnek. Egyszer azonban azt olvassa az újságban, hogy egy nő eltűnt, s mellette Jess fényképét látja. Rachel akarva-akaratlan az ügy részese lesz…

A lány a vonaton (The Girl on the Train, 2016)

5. A Zodiákus (Zodiac, 2007)

San Franciscóban egy őrült, de zseniális sorozatgyilkos szedi az áldozatait. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, a lakosság körében pedig lassan eluralkodik a pánik: a gyilkosságok között látszólag nincs összefüggés. A gyilkos pedig játékba kezd a rendőrséggel és az újságokkal, rejtélyes, kódolt üzenetekben kommunikálva. Paul Avery (Robert Downey Jr.) újságíró és Robert Graysmith (Jake Gyllenhaal) rajzoló bíznak abban, hogy képesek megfejteni az üzeneteket, és elkapni a Zodiákus névre keresztelt arctalan pszichopatát.

Zodiákus (Zodiac, 2007)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·