FILMEZZUNK.HU
A legizgalmasabb detektív filmek

15 film, ami az utolsó pillanatig kétségek között tart

38733

11. Amnézia (Before I Go to Sleep, 2014)

Christine (Nicole Kidman) számára minden nap egy új kezdet. Reggelente egy számára ismeretlen férfi (Colin Firth) mellett ébred, aki elmondja a rémült nőnek, hogy egy autóbalesetben olyan sérülést szenvedett, mely miatt minden éjszaka törlődik a memóriája. Azonban a férfi sem tud mindenről, ugyanis titokban egy ideje egy pszichiáter (Mark Strong) kezeli Christine-t. A nő az orvos biztatására videonaplót vezet, melynek köszönhetően lassan talán visszanyerheti emlékező képességét. Christina egyre több részletre kezd el emlékezni, de az ezekből összeálló történet teljesen más, mint amit a férje mond neki.

Amnézia (Before I Go to Sleep, 2014)

12. Titokzatos folyó (Mystic River, 2003)

Három jó barát, akik együtt nőttek fel Boston egyik munkásnegyedében, 25 évvel később újra találkoznak egy rejtéleyes bűncselekmény kapcsán. Sean (Kevin Bacon) rendőr, Jimmy (Sean Penn ) gengszter lett, Dave (Tim Robbins) pedig még mindig a múlt dolgain rágódik. Jimmy lányát egy nap holtan találják, és ez a gyilkosság ismét összeköti a három férfit. Jimmy bosszúra szomjazik, Sean minden erejével a gyilkost keresi, de a nyomok valahogy mindig Dave-hez vezetnek.

7-7 érdekesség Jennifer Lawrence és Sean Penn életéről

13. Légcsavar (Flightplan, 2005)

Kyle Pratt (Jodie Foster) repülőmérnök, és egy hatéves kislány anyja. Férje tragikus körülmények között végzett magával. Az asszony a kislánnyal és férje holttestével repülőre száll, hogy Berlinből hazajussanak New Yorkba. A nő elbóbiskol a gépen, de amikor felébred, azt látja, hogy a kislánya eltűnt. A gépen mindenki egybehangzóan állítja, hogy nem látták a kislányt. A nő már saját épelméjűségét kérdőjelezi meg, amikor felfedezi a kislány keze nyomát az ablaküvegen. Kyle nem várt lépésre szánja magát, úgy dönt, hogy átveszi az irányítást a repülőgépen, melyet ő tervezett.

Légcsavar (Flightplan, 2005)

14. Oxfordi gyilkosok (The Oxford Murders, 2008)

Martin amerikai egyetemista, az Oxford Egyetem hallgatója. Az iskola professzoraival együtt nagy feladatot vállalt magára: le kell lepleznie egy gyilkosságsorozat elkövetőjét. A tettes kevés nyomot hagy maga után, ám feltételezhető, hogy a gyilkosságok között matematikai összefüggés van.

Oxfordi gyilkosok (The Oxford Murders, 2008)

15. Tíz kicsi katona (And Then There Were None, 2015)

1939-et írunk, Európa a háború küszöbén áll. Tíz idegen érkezik a kicsi szigetre Devon partjainál, Dél-Angliában. Egyikük sem ismeri egymást, sem a titokzatos meghívójukat. A sziget el van zárva a világtól, ráadásul a házigazda sem várja őket, helyette az esti összejövetelen mindegyiküket gyilkosságok elkövetésével vádolja, amiért sohasem vonták őket felelősségre. A tíz ember megdöbbenését fokozza, amikor egyikük holtan esik össze.

Tíz kicsi katona (And Then There Were None, 2015)

Amanda Bynes őszintén vallott a drog és alkoholfüggőségéről

(Ötletek: Brightside; Detektív filmek történeteinek forrása ITT és ITT)

//batigoool//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·