FILMEZZUNK.HU
A legizgalmasabb detektív filmek

15 film, ami az utolsó pillanatig kétségek között tart

38730

6. Mulholland Dr. (2001)

A lány, aki Ritának (Laura Harring) adja ki magát, sokkos állapotban érkezik egy elegáns lakásba Los Angelesben, a Mulholland Drive közelében. A lakás bérlője, a vidékről felköltözött színésznőjelölt, Betty (Naomi Watts) megpróbál segíteni a balesetet szenvedett lánynak felgönygyölíteni az előző éjszaka történéseit. Ekkor tűnik fel a rendező, Adam (Justin Theroux), akinek a maffia nyomására színésznőt kell találnia legújabb filmjéhez.

A sötétség útja (Mulholland Dr., 2001)

7. A 23-as szám (The Number 23, 2007)

Walter Sparrow (Jim Carrey) elolvassa a 23-as szám című könyvet, amely alaposan megrémíti. Úgy érzi, hogy a könyv róla szól, mivel egyre több utalást talál benne saját életére vonatkozóan. Azoban a történet korántsem ér olyan véget, mint amilyet magának szeretne. Sparrow, családja nyomását figyelmen kívül hagyva elkezd nyomozni az igazság után.

A 23-as szám (The Number 23, 2007)

8. Memento (2000)

Leonard Shelby minden áron meg akarja találni azt, aki megerőszakolta és megölte a feleségét. Azonban gyógyíthatatlan betegsége miatt, nem képes friss élményeket tárolni a memóriájában. Hogy bosszút állhasson, dokumentálnia kell minden lépését, de a szálak bonyolódásával mindenki gyanússá válik, beleértve önmagát is.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

9. Fogságban (Prisoners, 2013)

Keller Dover minden szülő rémálmával néz szembe, mikor 6 éves kislánya, Anna, barátnőjével együtt eltűnik. A kétségbeesés óráiban teljesen eluralkodik a családon a pánik. Az egyetlen nyom egy rozzant lakókocsi, amit az utcájukban láttak parkolni. A nyomozást vezető detektív letartóztatja a sofőrt, Alex Jonest, de bizonyítékok hiányában mégis szabadon kell engednie. Az őrjöngő apa tudva, hogy gyermeke élete forog kockán, és a rendőrség egyetlen nyomot követve nem bukkant a kislányokra, úgy dönt, nincs más esélye: kezébe veszi az irányítást, kerüljön bármibe.

Fogságban (Prisoners, 2013)

10. Törés (Fracture, 2007)

Ted Crawford (Anthony Hopkins) rájön, hogy fiatal felesége megcsalja. Bosszúból kieszeli a tökéletes gyilkosságot, azonban tervét nem fedi fel senki előtt. Pisztolyt ragad, és elteszi láb alól a csalfa nőt. A házába rontó rendőrök Crawfordot pisztollyal a kezében találják. A nyomozó, Nunally (Billy Burke) a nőben felismeri a szeretőjét. Crawford nem tagad semmit, rövid úton a rácsok mögött találja magát. Az ügy egyszerűnek tűnik, ám a bíróság egyre jobban belebonyolódik az esetbe, miközben Crawford a háttérből tökéletesen mozgatja a szálakat. Úgy fest, minden a terve szerint alakul.

Törés (Fracture, 2007)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·