FILMEZZUNK.HU
A 15 legjobb film Ed Harris-től, amit vétek lenne kihagyni

A 15 legjobb film Ed Harris-től, amit vétek lenne kihagyni

18001

10. Appaloosa – A törvényen kívüli város (Appaloosa, 2008)

Virgil Cole (Ed Harris) és Everett Hitch (Viggo Mortensen) barátok, akiket arra bérelnek fel, hogy megvédjenek egy várost, ahol amúgy minden korrupt. Egy ifjú és vonzó özvegy városba érkezése azonban teljesen felborítja a két férfi terveit.

Appaloosa - A törvényen kívüli város (Appaloosa, 2008)

9. Egy csodálatos elme (A Beautiful Mind, 2001)

John Forbes Nash Jr.  (Russell Crowe) a Princeton Egyetemen hallgat matematikát, ahol a könyörtelen versenyhelyzetben igen nehéz kitűnnie egy olyan valakinek, akinek sem gazdag családja, sem vagyona nincs. Nash viszont valamiben különbözik a többiektől, és zsenialitásának tanújelét is adja, amivel egy csapásra megváltoztatja nem csak saját életét, hanem a tudományét is. Élete egyre inkább sínre kerül, amikor megismeri szerelmét (Jennifer Connelly), barátja (Paul Bettany) pedig mindenben támogatja. Ám Nash tudása nem csak a magánemberek számára érdekes…

Egy csodálatos elme (A Beautiful Mind, 2001)

8. Versenyben az elnökségért (Game Change, 2012)

A film a 2008-as amerikai elnökválasztási kampányt idézi fel. A demokraták jelöltjével, Barack Obamával szemben a republikánusokat egy veterán politikus, John McCain (Ed Harris) képviselte. Ráadásul mindenkit meglepve az alaszkai kormányzó, Sarah Palin (Julianne Moore) személyében McCain egy szinte teljesen ismeretlen alelnökjelöltet választott maga mellé. A film a McCain-stratéga Steve Schmidt (Woody Harrelson) szemén keresztül mutatja be az elnöki székért folyó küzdelmet Palin kiválasztásától kezdve a választási vereségig.

 

7. Hideg nyomon (Gone Baby Gone, 2007)

A film Boston egyik veszélyes negyedében játszódik. Egy magánnyomozó-páros egy eltűnt négyéves kislány után nyomoz, és a rendőrséggel párhuzamosan próbálják megtalálni az emberrablókat. A magánnyomozóknak hamar rá kell jönnie, hogy a feladat embert próbálóbb, és nagyobb veszélyeket hord magában, mint hitték volna.

6. Rádió (Radio, 2003)

Robert Kennedy (Cuba Gooding jr.) a kisváros bolondja volt, mindenki csak “Rádió”-nak hívta. A kölykök kiközösítették maguk közül, állandóan gúnyt űztek a fogyatékos fiúból. Robert rajong a futballcsapatért, minden gondolata körülötte forog. Volt bátorsága is, hogy megcsinálja a lehetetlent, amihez segítséget kap a középiskolai futballedzőtől (Ed Harris). Barátságának és támogatásának köszönhetően Robert a csapat segédedzője lesz. Sok kemény küzdelem után a helyi csapat a bajnoki címért mérkőzhet, a város lakói pedig örökre szívükbe zárják mindkettőjüket.

Rádió (Radio, 2003)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·