FILMEZZUNK.HU

10 legjobb utazós film, amit mindenképpen látnod kell

28582

6. Út a vadonba /Into the Wild, 2007/

A frissdiplomás Christopher McCandless számára csak most kezdődik az élet. Építhetne karriert, családot alapíthatna, ő azonban belevág az ismeretlenbe, és bejárja Amerikát. Kalandos útja során egy igazi vándor sorsa tárul elénk: két év alatt a dél-dakotai búzamezőkön át a Colorado folyó zuhatagain keresztül, egy neohippi kolónián át egészen Alaszkáig hatolt gyalogosan és stoppal. A kaland azonban tragikus véget ért, és a természet megmutatta kegyetlen oldalát, ami nincs tekintettel se korra, se nemre, se erkölcsi kiválóságra. A bölcsesség és a naivitás, a tanulás és a tudás határmezsgyéjén a fiúnak szembe kellett néznie saját képességeinek korlátaival.

Út a vadonba /Into the Wild, 2007/

5. Éjfélkor Párizsban /Midnight in Paris, 2011/

Gil (Owen Wilson) és Inez (Rachel McAdams) jegyesek, de párizsi útjuk során egyre világosabbá válik, hogy nem egymásnak lettek teremtve. Gil szívesen élne Párizsban, Inez azonban ezt el sem tudja képzelni. Míg az egyik érzi az esőt, a másik csak elázik. A sorsdöntő fordulatot egy párizsi éjfél hozza el, amikor Gil felfedezi, hogy ha egy bizonyos helyen beszáll egy fiákerbe, visszajut az általa nagy becsben tartott 1920-as évekbe, ahol megismerkedhet az akkori művészóriásokkal, és az igaz szerelemmel is.

Éjfélkor Párizsban (Midnight in Paris, 2011)

4. Vicky Cristina Barcelona /Vicky Cristina Barcelona, 2008/

Vicky és Christina, a két amerikai barátnő Barcelonába utazik. Míg Vickyt a spanyol kultúra érdekli, a bohém Christina a boldogságot keresi. Amikor találkoznak a sármos festővel, Juan Antonióval mindkettőjük élete a feje tetejére áll, ráadásul a férfi közveszélyes exneje, Maria Elena csak ront a helyzeten.

Vicky Cristina Barcelona /Vicky Cristina Barcelona, 2008/

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·