FILMEZZUNK.HU

10 legjobb utazós film, amit mindenképpen látnod kell

28584

3. 80 nap alatt a Föld körül /Around the Word in Eighty Days, 1956/

Phileas Fogg, az angol arisztokrácia díszpéldánya, fogadást köt kártyapartnereivel, hogy 80 nap alatt megkerüli a Földet. Még aznap éjszaka útnak indul inasával, a francia Jean Passepartout-val. A véletlenek különleges egybeesése folytán előző nap valaki kirabolta a Nemzeti Bankot, ezért a gyanú a sebtében távozó Phileas Foggra terelődik. A bank magándetektívet küld a nyomába, Fix személyében. A világkörüli út – ezernyi kalandjával – szárazföldön, vízen, a szerelem szárnyán – elkezdődik.

80 nap alatt a Föld körül /Around the Word in Eighty Days, 1956/

2. Vadon /Wild, 2014/

Egy nap a hosszú évekig tartó kilátástalanság, egy tönkrement házasság és a heroin függőség elől menekülve Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) életre szóló döntést hoz: több mint ezer mérföldes túrára indul az Egyesült Államok nyugati partján.

Vadon (Wild, 2014)

1. Római vakáció /Roman Holiday, 1953/

A fiatal és gyönyörű hercegnő, Anne éppen vakációját tölti Európában. Nem sok kedve van azonban az állandó közszerepléshez, és a sok formalitáshoz, így útjának egy pontján, Rómában, inkább úgy dönt, egy időre elszökik és inkognitóban, a maga kedvére fogja élvezni az európai nagyváros szépségeit. Ekkor akad össze az amerikai újságíróval, Joe Bradley-vel, aki a nagy sztori reményében úgy dönt, egy napot együtt tölt az ifjú trónörökössel.

Római vakáció (Roman Holiday, 1953)

Így néz ki napjainkban A szomszéd nője mindig zöldebb szépsége, aki Walter Matthau-t és Jack Lemmon-t bolondította

(Történetek forrása)

//Noncsi//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·