FILMEZZUNK.HU
8 világhírű filmkarakter, akiket hús-vér emberek ihlettek

8 világhírű filmkarakter, akiket hús-vér emberek ihlettek

16651

8 világhírű filmkarakter, akiket hús-vér emberek ihlettek

Gondoltad volna, hogy James Bond, Pán Péter és Róbert Gida a valóságban is élt? Alábbi cikkünkben olyan népszerű filmes karaktereket mutatunk be röviden, akiket valódi személyről mintáztak.

Sherlock Holmes – Joseph Bell professzor

Sherlock Holmes figurája dr. Joseph Bell, az író saját egykori orvosi tanára és mentora alapján született meg. Állítólag elképesztően intelligens volt, és sajátos módszerekkel oldotta meg mindig a rejtélyeket. Arthur Conan Doyle egyszer egy levelében meg is írta a professzornak, hogy tartozik neki Holmes figurájáért.

Sherlock Holmes - Joseph Bell professzor

Nacho Libre – Sergio Gutierrez Benitez

Mielőtt Jack Black 2006-ban életre keltette a karaktert, valóban létezett egy Nacho Libre. A férfit eredetileg Sergio Gutierrez Beniteznek hívták és egy mexikói pap volt, aki szabadidejében maszkos birkózónak öltözött, a győzelmei által befolyó bevételből pedig árva gyerekeknek vásárolt élelmet.

Nacho Libre - Sergio Gutierrez Benitez

John Gray – Dorian Gray

Az angol költő, John Gray volt az, akiről Oscar Wilde megmintázta a híres Dorian Gray figuráját. Ő is kifinomult, intelligens, csinos, elhivatott költőként kezdte, de furcsa módon az igazi Gray sajnos 30 év után elvonult katolikus papnak.

John Gray - Dorian Gray

James Bond – Sidney Reilly

Sok vita volt már arról, hogy onnan merítették valójában James Bond karakterét. Abban azonban a legtöbben egyetértenek, hogy a sok kém közül a brit Sidney Reilly lehetett a legfőbb forrás. Reilly nem volt tanult ember, ennek ellenére nagyon jól beszélte a nyelveket, valóságos nőmágnes volt, és kiválóan tudott manipulálni. Könnyen adta ki magát más embereknek, jól oldotta meg a problémákat és soha nem zavarodott bele egyik alteregójába sem.

James Bond - Sidney Reilly

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · ·