FILMEZZUNK.HU
Most lenne 66 éves Michael Clarke Duncan - Íme 10 meglepő érdekesség a tragikus sorsú színészről

Most lenne 66 éves Michael Clarke Duncan – Íme 10 meglepő érdekesség a tragikus sorsú színészről

17917

Most lenne 66 éves Michael Clarke Duncan – Íme 10 meglepő érdekesség a tragikus sorsú színészről

Michael Clarke Duncan leghíresebb szerepét a Halálsoron című filmben kapta, és olyan hírességekkel játszhatott, mint Tom Hanks és David Morse. A színész Michel John Coffeyt szerepét kapta meg, alakításáért díjat is kapott. A tehetséges színész 2012. szeptember 3-án hunyt el szívroham következtében. Alábbi összeállításunkban néhány érdekesség erejéig rá emlékezünk.

Michael Clarke Duncan

1) Michael Clarke Duncan 1957. december 10-én született Chicagóban. Miután édesapja elhagyta a családot és édesanyja megbetegedett, félbehagyta tanulmányait, hogy családját anyagilag támogathassa. Egy fiú és egy lánytestvére van.

2) Chicagói klubok kidobóembereként helyezkedett el, s ennek kapcsán együtt dolgozott egyebek mellett Will Smith-szel, Martin Lawrence-szel és Jamie Fox-szal.

Már 8 éve, hogy elhunyt Michael Clarke Duncan – Barátjának, Bruce Willisnek köszönhette a világhírnevet

3) Első jelentősebb filmes munkája a Bruce Willis nevével fémjelzett Armageddon (1998) című akciófilm volt.

4) Az Amerikai Filmakadémia Oscar-díjra jelölte a Legjobb férfi mellékszereplő kategóriában Stephen King regényének filmadaptációjában (Halálsoron, 1999) nyújtott alakításáért: John Coffey-t, a hatalmas termetű férfit két kisgyermek meggyilkolásának vádjával halálra ítélték. Partnere Tom Hanks volt. A rendező, Frank Darabont számára Bruce Willis ajánlotta a főszerepre Michael Clarke Duncan -t, akit az Armageddon forgatásáról ismert.

Most lenne 64 éves Michael Clarke Duncan – Egykori barátja, Tom Hanks így emlékezett meg róla

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·