FILMEZZUNK.HU
Filmsztárok, akik egy véletlennek köszönhetik a világhírnevet

Filmsztárok, akik egy véletlennek köszönhetik a világhírnevet

37499

Filmsztárok, akik egy véletlennek köszönhetik a világhírnevet

Alábbi cikkünkben olyan világhírű színészeket mutatunk be, akik nem tanultak színészi akadémiákon, nem álmodtak arról, hogy híresek legyenek, hanem egyszerűen csak jókor voltak jó helyen. Íme néhány csodálatos történet olyan hollywoodi csillagokról, akik egy véletlennek köszönhetik, hogy ezen a pályán kötöttek ki.

1) Harrison Ford

1964-ben Ford Los Angelesbe utazott, hogy rádiós bemondóként szerezzen munkát. Ugyan ez nem sikerült neki, de ennek ellenére Kaliforniában maradt, s végül leszerződött a Columbia Pictures Új Tehetség-programjába, aminek értelmében 150 dolláros heti fizetségért statisztált filmekben. Ford állása ácsként élete legnagyobb szerepéhez juttatta. 1975-ben George Lucas szövegfelolvasásra kérte fel a Csillagok háborúja szereplőválogatásain a szerepekre jelentkező színészek partnereként. A meghallgatásokon Steven Spielberg felfigyelt rá, mennyire illik Fordra Han Solo szerepe, így meggyőzte Lucast, hogy adja neki a feladatot, ami végül meghozta a hírnevet a színész számára.

Harrison Ford

2) Will Smith

1990-ben Smith leszerződött az NBC televíziós hálózattal egy, a személyére épülő sitcomra, a Kaliforniába jöttemre. Az igazi áttörést az 1995-ös Bad Boys – Mire jók a rosszfiúk? hozta meg számára, amiben Martin Lawrence-szel nagydumás miami rendőrpárost alakítottak. Mike Lowrey szerepét eredetileg Arsenio Hallnak szánták, de amikor Michael Bay véletlen elcsípett egy részt a Kaliforniába jöttem (1990) című amerikai vígjáték sorozatból, azonnal Will Smith mellett döntött.

Will Smith

3) Clint Eastwood

Tizenévesen költöztek a kaliforniai Oaklandbe, ahol a középiskolai tanulmányait befejezve bevonult a hadseregbe. Leszerelése után kezdődött filmes pályája. Clint Eastwood egy sajnálatos repülőgép szerencsétlenségnek köszönheti a karrierjét. Miután túlélte a balesetet, behívták egy hírműsorba, ahol felfigyelt rá egy ügynök.

Clint Eastwood

4) Jason Statham

Miközben Statham modellként dolgozott a French Connection nevű cégnek, bemutatták a kezdő filmrendezőnek, Guy Ritchie-nek. Ritchie akkoriban egy film elkészítésén dolgozott és szüksége volt valakire, aki a filmben eljátssza egy talpraesett szélhámos szerepét. Miután Ritchie megtudta, hogy Statham korábban a feketepiacon árusított, nekiadta Bacon szerepét az 1998-as A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső című filmben. A filmet a nézők és a kritikusok is jól fogadták, így nagy szerepe volt abban, hogy Statham-ot megismerje a nagyközönség.

Jason Statham

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·