FILMEZZUNK.HU
Ez minden idők leggyűlöltebb filmje a nézők és a kritikusok szerint

Ez minden idők leggyűlöltebb filmje a nézők és a kritikusok szerint

22335

Ez minden idők leggyűlöltebb filmje a nézők és a kritikusok szerint

A CinemaScore nevű, Las Vegas-i székhelyű piackutató céget 1979-ben direkt abból a célból hozta létre egy Ed Mintz nevű amerikai férfi, hogy ne a nagyokos kritikusok mondják meg, jó lett-e az év nagy slágerfilmje, vagy csapnivaló! Hanem ehelyett maguk a nézők kapjanak első kézből vélemény arról, milyennek értékeli a többi néző az adott produktumot. A pontozás az amerikai iskolák jegyeit vette alapul: az A+ jelenti a legjobb osztályzatot, az F pedig azt, hogy a filmkészítők lényegében „karót kaptak” a mozikban vetített „dolgozatukra”.

Ez minden idők leggyűlöltebb filmje a nézők és a kritikusok szerint

Jelenet a Félelem.com című filmből

Az indulása óta mindössze alig két tucat mozifilm kap ott F-et CinemaScore-on – többek között a 2006-os Rejtélyek szigete (a főszerepben: Nicolas Cage!) büszkélkedhet ezzel a kétes dicsőséggel. Az alábbiakban a CinemaScore által F minősítést kapott filmek közül azt a hármat soroljuk fel (a Business Insider hasonló témájú összeállítása nyomán), amelyek a Rotten Tomatoes nevű kritikagyűjtő portálon is siralmas értékeléssel rendelkeznek.

A harmadik helyen a Félelem.com (2002) áll. A produkcióban a feltörekvő, fiatal detektív, Mike Reilly (Stephen Dorff) és az Egészségügyi Minisztérium csinos, ambiciózus járványügyi ellenőre, Terry Huston (Natascha McElhone) összefog egymással, hogy fényt derítsen négy ember titokzatos halálának körülményeire. Nyomozásuk eredménye még titokzatosabb, mint maguk a halálesetek, és vérfagyasztóbb, mint legvadabb rémálmaik. Különösen azután rezelnek be hőseink, hogy kiderül: az áldozatok 48 órával azután lelték halálukat, hogy bejelentkeztek a feardotcom.com nevű weboldalra!

Ez minden idők leggyűlöltebb filmje a nézők és a kritikusok szerint

Jelenet az Egyedül a sötétben című filmből

A dobogó középső fokára a 2008-as Katasztrófafilm állhat fel. Ebben a filmben egy éjjel váratlanul lecsap Los Angelesre a természeti katasztrófák jelentős része: egy aszteroida, egy tornádó és egy földrengés is. Egy csapat fiatal megpróbál átjutni a város egyik részéből a másikra, hogy egyikőjük bajba jutott barátnőjén segíteni tudjanak. Ez eddig egy szokványos, sőt, kifejezetten klisés hollywoodi történet, csakhogy a főszereplők (az akkor még virágzó filmparódia műfajának legszebb hagyományait követve) a 2008-as év legsikeresebb amerikai blockbustereiből lépnek elő – avagy hogyan keveredik ugyanabba a történetbe Indiana Jones, Vasember, Hulk, Batman, Hancock, Juno, no meg a Szex és New York csajcsapata.

A győztes, azaz minden idők leggyűlöltebb filmje az Egyedül a sötétben (2005) című alkotás. A híres Alone In The Dark videójátékból a hírhedt Uwe Boll forgatott filmet 2005-ben, évekre bebetonozva azt a tudományos tételt, miszerint nem létezik jó játékadaptáció, csakis csapnivaló! Az eredeti Alone in the Dark történetét legfeljebb csak nyomokban tartalmazó film középpontjában Edward Camby (Christian Slater), a paranormális jelenségek nyomozója áll, aki lassanként megfejt egy rejtélyes esetet, de közben egyre többen lelik halálukat körülötte…

Így néznek ki a Terminátor sztárjai napjainkban!

(Via Port.hu)


Article Tags: · · ·