FILMEZZUNK.HU
Tudta? Szinte vakon forgatta filmjeit Bud Spencer

Tudta? Szinte vakon forgatta filmjeit Bud Spencer

10710

Tudta? Szinte vakon forgatta filmjeit Bud Spencer

Veleszületett rövidlátása megakadályozta Bud Spencert abban, hogy túl sokat észleljen abból, ami a forgatásokon körülötte történt. Mivel 1968 és 1972 közötti debütálása idején csak keveset és rosszul látott, ráadásul angolul sem beszélt, meglehetősen nagy erőfeszítésébe került megtanulnia a szövegeket, ezért gyakran csak a mondatok elejét és végét tanulta meg, a közepét meg valahogy elhadarta – olvasható a legendás olasz pofonosztó önéletrajzi könyvében.

"Sosem irigykedtünk egymásra, Bud Spencerrel egy életen át barátok voltunk.” - Terence Hill

Nemegyszer kénytelen volt improvizálni, ami állítása szerint egész tűrhetően ment. A 80 év alatt a föld körül című könyvében azt is kiemeli, hogy legendás barátja Terence Hill számtalanszor megmentette, és segített fenntartani a látszatot, hogy »képben« van, ahogy azt manapság oly találóan mondják. Terence számára ez néha komoly kihívást jelentett: improvizálnia kellett, hogy visszaterelje Bud-ot a helyes útra, de ő annyira jó volt, hogy nemcsak a saját szövegét, hanem még Bud Spencer-ét is kívülről fújta.

“A Mindent bele, fiúk! forgatása után elhatároztam, hogy megműttetem a szemem, és eltávolíttatom a szürke hályogot – de nem ám a filmes karrierem kedvéért, hanem mert a fejembe vettem, hogy jogosítványt szerzek repülőre, és pilóta leszek…”

Végül bedugtak egy oxigénkanült közvetlenül az orrába, és elkezdték operálni az egyik szemét. A másik néhány nap múlva került sorra. Miután túl volt mindenen, százszázalékos lett a látásélessége. Amikor hazaért, és megpillantotta a feleségét és a gyerekeket, a megszokott kedvességével csak ennyit mondott:

“Te jó ég, hogy ti milyen rusnyák vagytok!”

Ez persze a legcsekélyebb mértékben sem volt igaz, egyszerűen csak iszonyatosan boldog volt attól, hogy újra látok. A forgatásokon a bunyós jeleneteknél mindig ösztönösen tudta, mikor kell leállni, nehogy megüsse a kaszkadőrt, de azért előfordult, hogy egy-egy pofon elsült. Ennek a problémának ettől fogva vége szakadt.

Emlékszel rá? Így néz ki napjainkban a Xena főszereplőnője!

(Via Blikk.hu)


Article Tags: · ·