FILMEZZUNK.HU
6 kosztümös film, amit mindenképpen látnod kell

6 kosztümös film, amit mindenképpen látnod kell

18990

A legjobb kosztümös filmek

A kosztüm jelentése jelmez, viselet. Elsősorban nem a tipikus mai megnevezésre kell gondolni, sokkal inkább egy fennkölt, túldíszített, abroncsos ruhakölteményre. Ilyen jellegű filmeket gyűjtöttünk most össze, ahol a film mondandója mellett a ruhákat, cipőket és a frizurákat (utóbbiak esetén nem csak a hölgyekre, hanem az urak öltözeteire is figyelem hárul) sem hagyhatjuk szó nélkül. A hat kosztümös film sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

Az általunk leírt hat kosztümös film között van a te kedvenced is? Oszd meg velünk hozzászólásban vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy te melyiket ajánlanád a leginkább!

6. Marie Antoinette /Marie Antoinette, 2006/

Még szinte gyermek, amikor Marie Antoinette feleségül megy a fiatal francia királyhoz XVI. Lajoshoz a politikai érdekeknek megfelelően. A nagy pompa és cicoma mind hiába, mert Marie Antoinette magányosan és elszigetelten érzi magát a botrányoktól hemzsegő udvari életben. Nagy csapást jelent számára, amikor rájön, hogy a király az egyik udvarhölggyel megcsalja. A frusztrált királynő gátlástalan életvitelbe menekül, amivel a nemesség haragját igencsak kivívja. Mindez megpecsételi a sorsát.

Marie Antoinette /Marie Antoinette, 2006/

5. Egy veszedelmes viszony /A Royal Affair, 2012/

A megtörtént eseményeken alapuló dráma a 18. században játszódik. Dániában a mentálisan beteg uralkodó felfogad egy német orvost a gyógyíttatására. Döntésével saját házasságát veszélyezteti, mert a fiatal királynő beleszeret az orvosba, viszont a titkos viszonyuk az egész királyságot veszélyezteti. Az orvos tejhatalomhoz jut a labilis uralkodó mellett. Az elégedetlenkedők összeesküvést szerveznek az orvos ellen, hogy minél előbb elbukjon.

4. Büszkeség és balítélet /Pride and Prejudice, 2005/

Jane Austen írása alapján, az egyik legszebb szerelmi történet, tele romantikával, és a 18. századi Anglia jellemzőivel. A Bennet család élete teljesen felbolydul, amikor megtudják, hogy egy tehetős agglegény költözik a közelükbe, ugyanis a férfi illetve a baráti körben biztosan akad 5 lányukra kérő. Jane (Rosamund Pike) a legidősebb ezzel az úriemberrel kerül érzelmi viszonyba, míg Elizabeth húga (Keira Knightley) Mr Darcyval (Matthew Macfadyen) az igencsak dölyfös és jóképű úriemberrel ismerkedik meg kirobbantva ezzel a nemek háborúját.

Büszkeség és balítélet /Pride and Prejudice, 2005/

3. Anna Karenina /Anna Karenina, 2012/

1874-et írunk, amikor is a gyönyörű Anna Kareninának mindene megvan, nem kell nélkülöznie. A férje magas pozíciójú kormány tisztviselő és Anna a szentpétervári úri társaság megbecsült tagja. Egy napon Anna Moszkvába utazik, hogy segítsen bátyjának a házassága megmentésében. Ott megismerkedik Vrosnkyval, a fess huszártiszttel és rögtön mély és heves vonzalmat éreznek egymás iránt.

2. Zorro álarca /The Mask of Zorro, 1998/

A titokzatos álarc mögé rejtőzött férfi nem más, mint Don Diego de la Vega (Sir Anthony Hopkins), aki sikerrel vívta ki harcát a vaskezű kormányzó és a spanyol uralom ellen. Egy nagy Z betű és mindenki tudja, hogy Zorro itt járt, hogy védelmezze a gyengéket, segítse az embereket. Ám ő is csak hús-vér ember, így amikor sarokba szorítják, megfosztják a családjától és a szabadságától, majd börtönbe zárják. 20 év elteltével sikerül megszöknie a börtönből, de addigra már öreg ahhoz, hogy a Zorro álarcot magára öltse. Pedig az elnyomás kegyetlen és a kormányzó sötét terveket eszel ki. Egy véletlen folytán összeismerkedik Alejandro Murrietával (Antonio Banderas), akiben meglátja azt a lehetőséget, hogy méltó utódja lehessen az álarcos hősnek.

Zorro álarca /The Mask of Zorro, 1998/

1. Sissi /Sissi, 1955/

Sissi szüleivel él Tiroli birtokán, apja a bajor főherceg. Nyugodtan és békében töltik el napjaikat. Nem ér el hozzájuk az Osztrák Birodalomnak a zaja és úgy tűnik nem is fog. Egy napon levél érkezik Zsófia királynőtől Ferenc József édesanyjától, mivel kiszeretné házasítani a fiát és választása Sissi nővérére esett. A nagy örömben a család rögtön csomagolni kezd, hogy elutazzanak a bálra, amelyet az összeismertetés miatt szerveznek. Az ifjú Ferenc József a véletlennek köszönhetően összetalálkozik Sissivel, akit a báltól eltiltottak és teljesen egymásba szeretnek. Ezzel a szerelemmel kihívják maguk ellen a korabeli birodalom szokásrendjét. Hogy mi lesz ezután? Kit kell elvennie Ferenc Józsefnek? A filmből választ kapsz a kérdésekre!

6 kosztümös film, amit mindenképpen látnod kell

Macaulay Culkin az apja féltékenysége miatt vonult vissza 14 évesen a színészkedéstől

A hat kosztümös film sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik!

Az általunk leírt hat kosztümös film között van a te kedvenced is? Oszd meg velünk hozzászólásban vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy te melyiket ajánlanád a leginkább!

(Címlapkép forrása ITT és ITT)

//Noncsi//


Article Tags: · · · · · · ·