FILMEZZUNK.HU
Macaulay Culkin az apja féltékenysége miatt vonult vissza 14 évesen a színészkedéstől

Macaulay Culkin az apja féltékenysége miatt vonult vissza 14 évesen a színészkedéstől

3968

Macaulay Culkin az apja féltékenysége miatt vonult vissza 14 évesen a színészkedéstől

Miután a Reszkessetek, betörők! filmsorozat világsikert aratott a ’90-es években, Macaulay Culkin gyakorlatilag egyik napról a másikra lett sztár, a szó teljes értelmében. Gyerekként oly hírnévre és bevételekre tett szert, amiről mások csak álmodhattak! A színfalak mögött azonban a szimpatikus kiskölyök arcáról leolvadt a mosoly, és nem a kollégái miatt – a saját édesapjától kellett elszenvednie a legnagyobb pofonokat.

Macaulay Culkin kitálalt: az apja féltékenysége miatt vonult vissza 14 évesen a színészkedéstől

Az apa, Kit Culkin lett a tehetséges kis színész menedzsere. Ám sem mentorként, sem apaként nem állta meg a helyét: fizikailag és verbálisan is bántalmazta a kis Culkint. A férfi gyorsan megutáltatta magát Hollywoodban. Amint a fia hírneve nőtt, ő egyre csak a kispadra küldte őt, megpróbálta a gyerek teljes karrierjét és jövőjét kontroll alá helyezni, és állandóan felülírta a producerek, gyártásigazgatók szavait. Macaulay végül jobbnak látta, ha végleg kiszáll a szakmából, pedig még alig mutatott meg valamit abból a ragyogó tehetségből, ami benne lakozott. 2001-ben, egy interjú keretében, az ifjú Culkin kitálalt:

„Apa mindig is agresszív volt, de a dolgok csak később fordultak a legrosszabbra.”

– nyilatkozta akkor a színész a New York magazinnak. Még mielőtt befutott volna Hollywoodban, Macaulay Culkin a szüleivel és hat másik testvérével egy egyszobás lakásban élt, New Yorkban.

„Apa állandóan bántott minket, fizikailag és szavakkal is.”

– tette hozzá Culkin, aki végül azért vonult vissza 14 évesen a rivaldafényből, mert azt remélte, ezzel képes lesz megfékezni az állandóan tomboló apját. Kit, a fia menedzsereként, mindenhová elkísérte a gyermeket. Ez pedig, ahelyett hogy javított volna a kettejük viszonyán, csak tovább rontotta a helyzetet.

„Átutaztuk az Államokat, mialatt azzal a személlyel kellett egy hotelszobában laknom, aki képtelen volt elviselni engem.”

– árulta el a színész évekkel később. Úgy tűnik, egykoron az idősebb Culkin is színészként bontogatta a szárnyait, de hiába próbált meg mindent, sehogy sem tudott bejutni Hollywoodba. A színészi karrierjének végül egy abszurd baleset tette be végleg az ajtót: leesett a színpadról. A Reszkessetek betörők sztárja emiatt hiszi úgy, hogy a színészként elbukott apja az ő sikerei miatt volt dühös és féltékeny.

A Négybalkezes című film két sztárja így néz ki most, 37 évvel a bemutató után

(Via twice.hu)


Article Tags: · · ·