FILMEZZUNK.HU
Te tudtad? Ezzel tölti mindennapjait Jim Carrey

Ezzel a szokatlan dologgal tölti mindennapjait Jim Carrey

4201

Ezzel a szokatlan dologgal tölti mindennapjait Jim Carrey

Jim Carrey mai napig a világ egyik legnagyobb nevettetője, a ’90-es évek közepétől filmjei évről évre taroltak a mozikasszáknál. Azonban nem mindig volt ennyire szerencsés pénzügyi helyzetben, korábban sokat kellett nélkülöznie. Nehéz volt az élete. Szüleinek annyira nem volt pénze, hogy sokáig a család teherautójában kellett aludniuk. Tiniként bátyjával kénytelenek voltak nyolcórás munkakörben dolgozni az iskola után. Édesapjuk gyárában látták el a gondnoki feladatokat, illetve biztonsági őrként is tevékenykedtek. 16 évesen kirúgták az iskolából, ő pedig elkezdte építeni komikusi karrierjét, ekkoriban váltak csak igazán viszontagságossá a mindennapjaik: annyira elszegényedtek, hogy hajléktalanokká váltak. A család egyetlen tulajdonában lévő Volkswagen teherautóban aludtak. Már egészen fiatalon megmutatkozott, hogy mennyire jó humora van, így szülei folyamatosan bátorították. Különösen édesapja, aki annak ellenére, hogy minden erejével azon volt, hogy megküzdjön a napi betevőért, elkezdte esténként fellépésekre furikázni a fiát a város különböző klubjaiba.

Te kiszúrtad Jim Carreyn azt a kis szépséghibát, ami a Dumb és Dumberben igen szembeötlő volt?

A debütálása a torontói Yuk Yuk’s nevű szórakozóhelyen volt, ám a fellépés nem ment túl jól, ugyanis a közönség lehurrogta a színpadról. Ez sem szegte kedvét, hiszen tudta, erre a pályára született. A Carrey család tagjai keményen dolgoztak, hogy újra tető kerülhessen a fejük fölé, amikor végre stabilizálódni látszódtak anyagilag és ismét volt otthonuk, a színész újra nekifutott a stand upnak. Ezúttal tarolt a színpadon, olyannyira imádta a közönség, hogy megkapta első felkérését, Rodney Dangerfield műsorát nyithatta meg, ami hatalmas elismerés volt az ifjú sztárnak. Ekkor pedig már nem volt megállás. Olyan filmekben nevettetett meg milliókat, mint a Dumb és Dumber, A Maszk, az Ace Ventura: Állati nyomozó vagy A Grincs.

Van úgy, hogy az egyik pillanatban az élre törünk, a másikban azonban közbeszól az élet. A hollywoodi hírességek ezekről tudnának mesélni. A filmiparba bár könnyű bekerülni, bent is maradni az az  igazi művészet. Azok a sztárok, akik elismertek lettek, hatalmas vagyonra tettek szert az évek,  évtizedek alatt. Így mivel van tőkéjük, valakiből üzletember lett, míg mások a hobbijuknak élnek napi nyolc órában. Csodálatos, ha valaki azt csinálja amit szeret, hisz így egy napot sem kell dolgoznia. A zseniális humorista, Jim Carrey mesteri impresszionista és színész vígjátékaival üde foltja az estéinknek.

Te tudtad? Ezzel tölti mindennapjait Jim Carrey

Ám Carrey-ről 2016-ot követően évekig semmit sem lehetett hallani, mígnem 2020-ban fel nem tűnt a Sonic, a sündisznó című filmben, itt már valamelyest levetkőzve a komika szerepét. A kimaradt években a magánszámai előadásán túl feltehetőleg a festésnek élt, idejének nagy részét ugyanis kedvenc hobbijával tölti, a képzőművészettel.

Szerző: MéziMcFly

Charlie Sheen ritkán látott lánya felnőtt és csodálatos nő lett belőle


Article Tags: ·