FILMEZZUNK.HU
A legjobb sportfilmek

A legjobb sportfilmek, amiket mindenképpen látnod kell

13264

A legjobb sportfilmek, amiket mindenképpen látnod kell

Lássunk most tizenöt sportfilmet, melyek némileg megpróbálják betölteni azt a bizonyos űrt, ha épp nem tudunk kimozdulni otthonról. Alábbi összeállításunkban következzenek hát a legjobb sportfilmek.

15. Terepfutás /MacFarland, USA; 2015/

Egy főleg spanyolok lakta kaliforniai kisváros edzője (Kevin Costner) elhatározza, hogy nyertes futócsapatot alkot a helyi egyetem diákjaiból. A vegyes nemzetiségű sportolókból álló csapatnak nem csak saját fizikai korlátjaikat, de előítéleteiket is le kell győzniük, ha ők akarnak lenni az 1980-as év bajnokai.

Terepfutás (McFarland, USA) - Kritika

14. Pelé /Pelé: Birth of a Legend, 2016/

Hogyan lett egy nincstelen, de ördögien tehetséges brazil fiúból minden idők legnagyobb focistája, aki 17 évesen egy győztes góllal világbajnokká tette hazáját? Egy nehéz és küzdelmes gyerekkor után Pelé egyedi játékstílusát és legyőzhetetlen szellemét ötvözve vált valódi nagysággá, aki még saját országát is megváltoztatta.

Pelé (Pelé: Birth of a Legend, 2016)

13. Senna /Senna, 2010/

A Senna magával ragadó igaz történetet mesél el Ayrton Sennáról, a legendás brazil versenypilótáról, aki sokak szerint minden idők legjobb autóversenyzője volt. A film felöleli Senna monumentális Forma 1-es karrierjét 1984-től kezdve, amikor kiemelkedően tehetséges kezdőként berobbant az F1 világába, egészen az 1994-ben történt tragikus eseményekig. Bemutatja a versenypályán innen és túl folytatott testi-lelki küzdelmét azért, hogy tökéletes pilótává válhasson. A Senna-család és a Forma 1-es vezetőség önzetlen közreműködésével készült Senna a legendás pilóta életéről szóló első hivatalos dokumentumfilm, benne számos, korábban még nem látható.

Senna (2010)

12. Dühöngő bika /Raging Bull, 1980/

Jake La Motta (Robert De Niro) egy nagyon nehéz természetű ember, halálosan féltékeny, hirtelen haragú, és a keze is könnyen eljár, ráadásul tudja is, hogy hova üssön, mert profi ökölvívó. A ringben is veszélyes, kegyetlen harcmodorával hamar kivívja magának a “Dühöngő Bika” becenevet. A sikeres küzdelmeket azonban egyre nagyobb kudarcok, vereségek és csalódások követik, amelyek morális és anyagi züllésbe taszítják az egykor híres sportolót.

Dühöngő bika (Raging Bull, 1980)

11. Rendíthetetlen /Unbroken, 2014/

Az Oscar-díjas Angelina Jolie filmje az olimpikon és háború hős, Louis “Louie” Zamperini életét mutatja be. Louie és két társa csodával határos módon túlél egy repülőgép-szerencsétlenséget a második világháború idején, melyet követően 47 napig hánykolódnak a tengeren. A japán hadsereg rábukkan a tutajra, azonban a három férfi megpróbáltatásai ezzel korántsem érnek véget, ugyanis az ellenséges katonák egy kegyetlen fogolytáborba zárják őket.

Rendíthetetlen (2014) kritika - Egy hihetetlen igaz történet nyomában

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·