FILMEZZUNK.HU
A legjobb sportfilmek

A legjobb sportfilmek, amiket mindenképpen látnod kell

13299

10. Hajsza a győzelemért /Rush, 2013/

1976-ban a száguldó cirkusz rajongói legendás párharcnak lehettek szemtanúi a vagány brit versenyző James Hunt, és a fegyelmezett, zseniális pilóta, 1975 világbajnoka, Nikia Lauda között. Az idény során, kis híján végzetes balesetet szenvedő osztrák hat héttel a súlyos sérülése után ismét volán mögé ült, hogy visszaszerezze a bajnoki trófeát.

Hajsza a győzelemért (Rush, 2013)

9. Emlékezz a titánokra /Remember the Titans, 2000/

1971-ben a virginiai Alexandria városában épp csak megkezdődött a faji elkülönítés felszámolása. Két iskola összevonása, majd egy új, színes bőrű futballedző, Herman Boone (Denzel Washington) kinevezése után a feszültségek egyre fokozódnak. A fehérekből álló Titánok nevű csapat tagjai nehezen fogadják el Boone vezetését, ám hamarosan felismerik, hogy a gyűlölködés felesleges, és a legnagyobb erő az összefogásban rejlik. A bajnokságban való sikeres szerepléshez a Titánok csapatának egységre van szüksége!

Emlékezz a titánokra (Remember the Titans, 2000)

8. Életem a szörf /Soul Surfer, 2011/

Bethany Hamilton (AnnaSophia Robb), egy fiatal lány, aki roppant tehetséges szörfös. Mindenki úgy véli szép jövő előtt áll, és hatalmas bajnok válhat belőle. Azonban a sors közbeszól, és egy alkalommal a lányt szörnyű cápatámadás éri. Szülei (Helen Hunt és Dennis Quaid) azonnal kórházba szállítják, de sajnos a lány így is elveszti egész bal karját. A tragédia őt és egész családját lesújtja, azonban Bethany nem adja fel, és elhatározza, hogy még fél karral is visszaszáll a deszkára, és elindul a világbajnokságon. A film Bethany Hamilton igaz történetén alapul.

Életem a szörf (Soul Surfer, 2011)

7. Csontdaráló /The Longest Yard, 2005/

Paul Crewe (Adam Sandler) hajdanán ünnepelt sportoló volt, mára azonban már a feledésbe merült. Paul egy iszogatással eltöltött este után úgy dönt, hogy volán mögé ül. Vesztére tette, ugyanis a kopók lefülelik, és hűvösre teszik egy időre. Paul furcsa módon az ország egyik legjobban őrzött börtönébe kerül, talán nem véletlenül. A fegyencek között egy régi ismerősre lel, egykori edzője (Burt Reynolds) is itt tölti életfogytig tartó büntetését. A börtönigazgató arra bíztatja a rabokat, hogy kezdjenek el sportolni. A börtöncsapat csakhamar felfejlődik, és kihívhatják a börtönőrök csapatát. A két csapat tagjai gyűlölik egymást, a pályán pedig egyikük sem ismer kíméletet.

Csontdaráló (2005)

6. Millió dolláros bébi /Million Dollar Baby, 2004/

Frankie Dunn nagy tanítása az életre: „Mindig védd magad”. Pályája során sok bunyóst edzett és menedzselt, azonban mióta már lányával is eltávolodtak, magányosan éli életét. Egyetlen barátja Hepaj, a volt bokszoló, aki tudja, hogy Frankie nem olyan rideg, mint amilyennek mutatja magát, mindössze nem találja a megnyugvást. Aztán egy nap belép az edzőterembe Maggie, akinek soha semmi nem hullott az ölébe, de egy dologhoz nagyon ért: mindig tudja, mit akar. Egyetlen vágya pedig az, hogy valaki higgyen benne.

Millió dolláros bébi (Million Dollar Baby, 2004)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·