FILMEZZUNK.HU
Pierce Brosnan kitálalt: James Bond szerepétől váratlanul kellett búcsúznia, csúnyán kirúgták

Pierce Brosnan kitálalt: James Bond szerepétől váratlanul kellett búcsúznia

808

Pierce Brosnan kitálalt: James Bond szerepétől váratlanul kellett búcsúznia

Csúnyán kirúgták. 1962-ben indult hódító útjára a James Bond-franchise, a legelső filmjében, a dr. Nóban Sean Connery alakította a 007-es ügynököt. Rajta kívül számos színész bújt az elmúlt években a brit kém bőrébe, például George Lazenby, Roger Moore vagy Timothy Dalton. Pierce Brosnan a ’90-es években kapta meg a legendás szerepet, az Aranyszemben debütált 007-es ügynökként. Az 1995-ös alkotás lett az egyik legnépszerűbb rész, nők millióinak szívét dobogtatta akkor meg Brosnan, akinek a neve azóta összeforrt James Bondéval. Ezután még három filmben szerepelt, az 1997-es A holnap markában, az 1999-es A világ nem elég és a 2002-es Halj meg máskor is az ír szívtipró nevéhez köthető. 2006-ban Daniel Craig vette át a szerepet.

Pierce Brosnan meghatóan köszöntötte édesanyját 90. születésnapján: „A szereteteddel a világot adtad nekem!”

A 70 éves sztár a The Guardiannek adott interjút, amelyben a James Bond-filmekről is szó esett. Az eredeti tervek szerint egy ötödik Bond-mozit is vele terveztek, így váratlanul érte, miután közölték vele, hogy a készítőknek nincs tovább szükségük a munkájára. Mindezt nem a legelegánsabb módon tették meg vele, telefonon rúgták ki. A telefonos incidensről részletesebben a Some Kind of Hero: The Remarkable Story of the James Bond Films könyv értekezik. Barbara Broccolli és Michael Wilson hívták fel a sztárt, hogy közöljék vele a rossz hírt.

“Míg Barbara csak sírt, addig Michael nyugodt hangvételben mondta nekem, hogy “remek James Bond voltál, köszönjük”. Én erre csak annyit válaszoltam, “én is köszönöm, viszonthallásra”. Ennyi volt az egész. Teljesen ledöbbentem, hogy csak így kitettek az utcára.”

– emlékezett vissza Brosnan. A könyv szerint a készítők azért váltak meg tőle, mert a színész túl sok pénzt kért az ötödik filmért, illetve a következő rész cselekményszálát sokkal merészebbre tervezték.

Denzel Washington sosem titkolja a hitét: „Minden nap olvasom a Bibliát!”

(Via Femina.hu)


Article Tags: · ·