FILMEZZUNK.HU
Már 39 éve, hogy elhunyt John Belushi – Így emlékezett meg róla legjobb barátja, Dan Aykroyd

Már 41 éve, hogy elhunyt John Belushi – Így emlékezett meg róla legjobb barátja, Dan Aykroyd

5073

Már 41 éve, hogy elhunyt John Belushi – Így emlékezett meg róla legjobb barátja, Dan Aykroyd

1982. március 5-én John Belushit holtan találták, miután heroint és kokaint injektált a Chateau Marmont-ban, egy árnyas gótikus szállodában, amely Nyugat-Hollywood híres Sunset Strip-jén magasodik. Bár John Belushi halála színészi, komikus és zenészi pályafutásának hirtelen végét jelentette, nem lepte meg azokat, akik a legjobban ismerték. Karrierje során mély művészi és személyes kapcsolata volt barátjával és kollégájával, Dan Aykroyddal, akivel először a Second City Comedy nevű chicagói kabarétársulatnál találkoztak.

Blues Brothers (1980)

Dan Aykroyd egyik kiemelkedő írása a Super Bass-O-Matic ’76 volt, amely egy hamis tévéreklám volt. A műsor alatt ismerte meg jó barátját, John Belushit, akivel olyan szoros barátságot kötöttek, hogy szinte mindent megosztottak egymással, bár Dan kevésbé volt önpusztító. Többször szerepeltek együtt filmekben, ilyen film volt az 1979-es Meztelenek és bolondok, amelyben Frank Treet alakította vagy az 1980-as Blues Brothers, amely nem várt sikereket hozott meg számukra, de ide sorolható Belushi utolsó filmje is, az 1981-es Jó szomszédok, amelyben Vic szerepébe bújt. Dan írta az 1984-es Szellemirtók című filmben Dr. Peter Venkman szerepét, amelyet John Belushinak szánt, ám annak korai halála miatt, végül Bill Murray kapta meg.

10 híresség, aki drogtúladagolásban halt meg

Személyi edzője, Bill Wallace talált rá holttestére, március 5-én, a Chateau Marmont motel 3-as bungalójában. 33 éves volt. Halálát a kokain és heroin keveréke, a speedball nevű drog véletlen túladagolása okozta. Halála napján még vendégül látta Robert De Nirót, és barátját, Robin Williamst, utoljára pedig Cathy Smitht, a sztárok kedvenc drogdílerét. Egy hónappal a haláleset után Cathy a National Enquirernek adott interjújában bevallotta, ő adta be John Belushinak a végzetes aranylövést. Cathyt ezután gondatlanságból elkövetett emberölésért 15 hónapra börtönbe zárták, miután 1986-ig Kanadában bujkált. A Martha’s Vineyard temetőben nyugszik, Massachusettsben. Sírkövére ezt vésték: „Az lehet, hogy én meghalok, de a rock ’n’ roll tovább él.”

Döbbenetes átváltozás! Így néz ki most Kim Basinger, akit Hollywood legszexibb színésznőjének tartottak


Article Tags: · · ·