FILMEZZUNK.HU
12 életrajzi film, melyek miatt átértékeled az életedet

12 életrajzi film, melyek miatt átértékeled az életedet

15257

A legjobb életrajzi filmek

Vajon milyen lehet történelmet írni, túlélni súlyos tragédiákat és traumákat, uralkodónak vagy éppen hétköznapi hősnek lenni? Ezekből a nagyszerű, számos díjjal és jelöléssel jutalmazott alkotásokból bepillantást nyerhetünk a múlt néhány nagyágyújával, küzdelmeikből és győzelmeikből van mit tanulnunk.

1) Lincoln /2012/

Miután a polgárháború továbbra is dúl az országában, az Egyesült Államok elnökének a csatatéren szűnni nem akaró vérontás mellett a saját kabinetében küzd a rabszolgák felszabadításáért. Daniel Day-Lewis, aki Abraham Lincoln elnököt alakította, a legjobb férfi főszereplőknek járó Oscar figurát hazavihette.

Lincoln (2012)

 2) A szabadság himnusza /Amazing Grace, 2006/

Az idealista William Wilberforce (Ioan Gruffudd) igyekszik megoldást találni a brit Parlamentben egy rendkívül égető kérdésre: a bátor férfi az Atlanti-óceánon át közlekedő kereskedőhajókon szállított rabszolgák iránt tanúsított embertelen bánásmód ellen lépett fel, nem kis sikerrel.

A szabadság himnusza /Amazing Grace, 2006/

3) A boldogság nyomában /The Pursuit of Happyness, 2006/

Egy sok gonddal küszködő árus (Will Smith) szárnyai alá veszi a kisfiát, miközben egy életbevágóan fontos döntést kell meghoznia a karrierjével kapcsolatban.

A boldogság nyomában, 2006

4) Jackie /2016/

Jacqueline Kennedy testközelből élte át férje, John F. Kennedy, az Egyesül Államok elnökének meggyilkolását. Tragikus pillanatokat élhetünk át újra a volt First Lady-vel, végignézhetjük gyászát és a kétségbeesett küzdelmét, hogy újra talpra tudjon álljon, helyre tegye a dolgokat és ápolja férje emlékét.

Jackie (2016) - Kritika

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·