FILMEZZUNK.HU
12 életrajzi film, melyek miatt átértékeled az életedet

12 életrajzi film, melyek miatt átértékeled az életedet

15272

9) Az órák /The Hours, 2002/

Ez a dráma bemutatja, hogyan hat Virginia Woolf brit írónő által írt Mrs. Dalloway című film három generáció hölgytagjaira (Meryl Streep, Nicole Kidman, Julianne Moore), akik így vagy úgy kapcsolatba kerülnek az öngyilkosság fogalmával.

Az órák (The Hours, 2002)

10) Piaf /La môme, 2007/

Néhány fontos pillanat megörökítése ez a film az ikonikus francia énekesnő, Édith Piaf életéből, akit a nagyanyja nevelt. Egy utcasarkon énekelt, amikor felfedezték a tehetségét, és onnantól nem volt megállás. Sikerei ellenére tragédiákkal teletűzdelt sorsa megrázó. Az énekesnőt alakító Marion Cotillard Oscar-díjat nyert a filmért mint legjobb női főszereplő.

Piaf (La Mome, 2007)

11) A vaslédi /The Iron Lady, 2012/

Nagy-Britanniának volt már egy-két női uralkodója, de a miniszterelnökök szerepköre sokkal szélesebb, mint bármelyiküké volt. Éppen ezért volt nagy dolog a konzervatív Margaret Thatcher (Meryl Streep) megválasztása, aki nem kevés megrázkódtatáson ment át maga is, nem hogy a vezetése alá került ország!

A vaslédi 2011

12) Sissi – A magyarok királynéja /Sissi, 1955/

A híres német filmtrilógia főhősnője, a gyönyörű Elisabeth (Romy Schneider), ismertebb nevén Sissi hercegnő számos kalandon és megpróbáltatáson megy keresztül férje, Ferenc József császár (Karlheinz Böhm) oldalán, aki egy monarchia élén állt.

Romy Schneider – Sissi, A magyarok királynője /Sissi, 1955/

//Jana//

Itt a Dallas sorozat fergeteges forgatási bakivideója!

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·