FILMEZZUNK.HU
Legjobb filmek az üzletről és a meggazdagodásról

A valaha volt 15 legjobb film az üzletről és a meggazdagodásról

807

Legjobb filmek az üzletről és a meggazdagodásról

,,Siker az, amikor a világnak az a szeglete, amelyet magunkénak mondhatunk, jobbá lesz általunk.” (Gary Chapman) A siker mindenkinek mást jelent, de egy biztos minden ember szeretne sikeres lenni. Sikeres a családi életben, az emberi kapcsolatokban, a munkában, tanulmányokban, az üzleti életben. A filmbirodalomban rengeteg olyan film készült és készül napjainkban is, amelyek az anyagi sikerről és az üzletről szólnak.

Neked melyik a kedvenc üzletről szóló filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

1) Az ördög pradát visel /The Devil Wears Prada, 2006/

Andy Sachs, a frissen diplomázott főiskolás lány elkerül a New York-i divatvilág legnagyobb hatalmú úrnője, Miranda Priestly mellé. A fiatal lány egyáltalán nem illik bele a külsőségek uralta világba. A Runaway magazin álomállása nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, főnöke pedig egyre elviselhetetlenebbé teszi számára a mindennapokat.

20 elképesztő érdekesség Az ördög Pradát visel című filmről

2) A boldogság nyomában /The Pursuit of Happyness, 2006/

Chris Gardner célja, hogy családját boldognak lássa, hogy megteremtse számukra az anyagi biztonságot, ám valahogy sosem jár sikerrel. Szeme előtt csak a gazdagság képe lebeg, de hiába tesz meg mindent, elkerüli a szerencse. Miután egyre rosszabb helyzetbe kerülnek, felesége is elhagyja, hátrahagyva ötéves kisfiukat. Chrisnek ekkor elege lesz, és egy merész ötlettel áll elő: bróker szeretne, lenne. Az álláshoz egy tanfolyamon kell helyt állnia, ehhez azonban fel kell mondania munkahelyén. Míg a brókerkedés “tudományában” egyre mélyebbre ássa magát, anyagilag mélypontra kerül. Fiával kénytelenek várótermekben és menhelyeken meghúzni magukat. Ennek ellenére Chris nem csügged, derűlátón áll hozzá mindenhez, és próbálja bebizonyítani, hogy minden nehézség áthidalható, csak jókedv és szeretet kell hozzá.

A boldogság nyomában, 2006

3) Tőzsdecápák: A pénz nem alszik /(Wall Street: Money Never Sleeps, 2010/

Gordon Gekko nem úszta meg a börtönt. A zseniális, ám elvetemült tőzsdecápa kiszabadulva a börtönből visszatér a való életbe, hogy újra megszerezze vagyonát és hatalmát. Eközben szárnya alá veszi a lány barátját, hogy társra találjon ördögi tervében. A pénzért vívott harca azonban egyre embert próbálóbbnak bizonyul.

Tőzsdecápák: A pénz nem alszik (2010)

4) Pénzcsináló /Moneyball, 2011/

Billy Beane élete a baseball. Valaha sportolói karrierről álmodott, ám nem sikerült a legjobbak közé kerülnie. Munkája így is a sportról szól, ő az Oakland A’s baseballcsapat vezetője. Mivel kisköltségvetésű csapatról van szó, nem sok eséllyel szállnak ringbe a trófeákért. Ekkor Beane megismerkedik Peter Brand statisztikussal, aki bemutatja neki elméletét. Eszerint, ha pusztán a játékosok évek alatt gyűjtött statisztikáiból indulnak ki, kevés pénzből egy remek csapatot tudnak összeállítani. Kezdetben rengeteg ellenállásba ütköznek, de úgy tűnik, az ötlet sikeres lehet.

Pénzcsináló (Moneyball, 2011)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·