FILMEZZUNK.HU
Legjobb filmek az üzletről és a meggazdagodásról

A valaha volt 15 legjobb film az üzletről és a meggazdagodásról

858

13) Nagymenők /Goodfellas, 1990/

Henry (Ray Liotta) gyerekként csodálta a fényűző és irigyelt életet élő Jimmyt (Robert De Niro), aki természetesen nem tisztességes módon szerezte a pénzt. A kamasz fiút hamar beszippantja a gengszterek és maffiózók világa, és elkezdi kitaposni magának az ösvényt. Ebben jó társra lel a szintén kölyök Tommy DeVitoban (Joe Pesci), akivel karöltve gyorsan és alaposan tanulnak bele a szakmába, hogy ők is kaphassak egy darabot a csillogásból.

Nagymenők (GoodFellas, 1990)

14) Aviátor /The Aviator, 2004/

Az ideális amerikai elszánt, bátor és ravasz, csakúgy, mint amilyen Howard Hughes (Shelley Duvall) volt. A feltaláló, iparmágnás és hollywoodi producer mindenbe belekóstolt, ami érdekelte, és úgy tűnt, minden arannyá válik a kezei között. Maximalizmusának és sármjának köszönhetően nem csak a filmipart, hanem a repülést is megváltoztatta a huszadik század huszas és negyvenes évei között. A szerelem, pénz, csilogás és siker mellett azonban Howardnak az élet árnyoldalaival is kíméletlenül szembesülnie kellett.

Aviátor (The Aviator, 2004)

15) A sebhelyesarcú /Scareface, 1983/

Tony Montana (Al Pacino) Kubából érkezik az Egyesült Államokba, de eszében sincs tisztességes életet élni, sőt, kifejezetten az alvilágban szeretne karriert csinálni. Ezért elszegődik Miami legnagyobb drogbárójához, Frank Lopezhez. A gátlástalan és tanulékony Tony hamar és ügyesen lépked felfele a ranglétrán, kitartóan és hűen követi a maffiózót, de korántsem azért, mert felnézne rá vagy tisztelné, hanem azért, mert mindent magának akar, ami Lopezé: pénzt, drogokat, nőket és hatalmat.

A sebhelyesarcú (Scarface, 1983)

15 híres színész, akikről mutatunk képet, ahogyan az első filmjükben kinéztek, sok-sok évvel ezelőtt

(Történetek forrása)

//Noncsi//

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·