FILMEZZUNK.HU
Legjobb filmek az üzletről és a meggazdagodásról

A valaha volt 15 legjobb film az üzletről és a meggazdagodásról

859

5) Legbelső félelem /Primal Fear, 1996/

Martin (Richard Gere) egy igazi sztárügyvéd, bármit elvállal, amivel tovább növelheti a hírnevét. A legújabb ügye pedig biztosan nagy médiavisszhangot fog kelteni. Martin elvállalja, hogy képvisel egy utcagyereket, akit azzal vádolnak, hogy meggyilkolta Chicago egyik legbefolyásosabb emberét. Martint nem a gyerek sorsa érdekli, de nem is az igazság, csakis a siker. Szeretne bosszút állni volt főnökén, ráadásul a vád képviselete is a begyében van. Janettel (Laura Linney), a felperes ügyvédjével pedig régen viszonyt folytatott. Martin az ügy hevében észre sem veszi, hogy belesétál egy csapdába, amit a számára állítottak.

Edward Norton - Legbelső félelem /1996/

6) Pénzes cápa /Money Monster, 2016/

Lee Gates egy televíziós személyiség, aki bennfentes kapcsolatai révén a Wall Street egyik legtehetősebb embere lett. Amikor Kyle egy rossz üzleti tipp miatt elveszti családja összes pénzét, a műsorában túszul ejti a férfit és az összes helyszínen levő nézőt, és elő adásban azzal fenyegetőzik, hogy megöli Lee-t, ha nem teljesítik a követeléseit. Mindeközben fény derült egy esetleges botrányra, amely érinti a szóba forgó vállalatot is.

Hétvégi bevételi lista, USA – 2016. május 16.

7) Bennfentesek /Inside Job, 2010/

A film átfogó elemzést nyújt a 2008-as globális pénzügyi krízisről. Taglalja a válság okait, és okozatait. Emberek milliói maradtak munka nélkül, vesztették el otthonukat, és csaknem mindenüket a válságban, és a recesszió miatt, amely kis híján az egész világ pénzügyi összeomlásához is vezetett.

Bennfentesek /Inside Job, 2010/

8) Vállalati csalódások /The Company Men, 2010/

Bobby Walker vállalati alkalmazott. Az élete egy pillanat alatt megváltozik, amikor elveszti munkáját, és vele együtt hat számjegyű fizetését. A családjára és a közvetlen közösségére is hatással van ez a veszteség. Bobbynak meg kell ismerkednie a kétkezi munka világával. Gipszkartonszereléssel kezd foglalkozni felesége öccsével.

Vállalati csalódások /The Company Men, 2010/

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·