FILMEZZUNK.HU
Elliot Page egészségét is kikezdte az identitásválság

Elliot Page egészségét is durván kikezdte az identitásválság

6947

Elliot Page egészségét is durván kikezdte az identitásválság

A 2007-es Juno címszerepéért Oscar-jelölést is kapó, akkor még Ellen Page két éve decemberben jelentette be, hogy transznemű, ezentúl Elliot Page a neve, és a nem-bináris “he/they” névmásokat illik használni vele kapcsolatban angolul. Az Ellen Page-ként ismertté vált színész már 2014-ben nyilvánosságra hozta homoszexualitását, ám további hat évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a nemi identitását is fel tudja vállalni.

Elliot Page egészségét is kikezdte az identitásválság

A bejelentés óta nem sokszor nyilatkozott, de a közelmúltban a Time magazinnak már beszélt arról, hogy tízéves kora óta fiúnak érzi magát, nemrég pedig első alkalommal adott Elliot Page-ként televíziós interjút. Az Indiewire idézi, hogy a színész Oprah Winfrey-nek többek között arról beszélt, mekkora nyomás nehezedett rá amiatt, hogy meg kellett felelnie a nőkkel szembeni elvárásoknak, és ez a mentális egészségét is kikezdte. Page egyik leghíresebb alakítást Christopher Nolan Eredetében nyújtotta 2010-ben, azt ezt követő promóciós turné egyik állomásán azonban pánikrohamot kapott és elájult.

“Óriási felhajtás volt a sajtó részéről, a világ összes pontján voltak bemutatók, és minden egyes alkalommal kisestélyit és magassarkút viseltem.”

A párizsi premier előtt a színész menedzsere három ruhát is mutatott neki, amik közül választania kellett volna.

“Kiborultam. Olyan volt, mint egy filmes pillanat. Azon az estén, a premier utáni after-partyn összeestem. Sokszor előfordult már ilyesmi, általában pánikrohamok következtében.”

Page nemcsak a Junóban és az Eredetben nyújtott emlékezetes alakítást, de játékok narrációjából is ismerős lehet sokaknak, és két X-men filmben is feltűnt (Az ellenállás vége, Az eljövendő múlt napjai).

Betámadták a Modern család sztárját, mert jóval fiatalabb barátnője van – Frappáns választ adott rá

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · ·