FILMEZZUNK.HU
Ő volt Louis de Funés magyar szinkronhangja!

Ő volt Louis de Funés magyar szinkronhangja!

9900

Ő volt Louis de Funés magyar szinkronhangja!

Volt idő, amikor még nem nagyon választhattunk szinkron és felirat között, így egyes filmek gyakorlatilag összenőttek számunkra a szinkronjukkal. A magyarítást végzők érdeme, hogy még ma is a klasszikus szinkronjukkal szeretjük nézni őket, miközben már akad néhány opciónk. Emlékszel például a Horgász a pácban című Louis de Funés klasszikusra?

Ő volt Louis de Funés magyar szinkronhangja!

Balázs Péter

Igazából szinte bármelyik Louis de Funés vígjátékot írhattuk volna, mondjuk a Csendőr-filmek valamelyikét, mert az állítás mindegyikre igaz volna, egyszerűen azért esett a választásunk erre a fekete-fehér komédia-gyöngyszemre, mert ez a kedvencünk. Blaireau, a hatóságot idegesítő zughorgász karaktere és a kutyájának kiáltott „Gyere ide, Takarodj!” mondat a fejünkben valósággal összeforrott Balázs Péter hangjával, aki maga is imádta szinkronizálni Funést. Az nlc-nek tavaly februárban ezt mesélte róla:

“Poirot és Funes áll a legközelebb a szívemhez. Funest fiatalon nagyon élveztem, jó nagy marhaság volt. Őt szuperül lehet szinkronizálni, mert össze-vissza beszél, rengeteget gesztikulál, és ez hangban is sok játékosságra ad lehetőséget. Kiváló színész volt egyébként.”

Már 10 éve, hogy elhunyt Paul Walker – Lánya megható poszttal emlékezett meg róla

(Via nlc)


Article Tags: · ·