FILMEZZUNK.HU
10 színész, akiknek szembesülniük kellett legrosszabb félelmeikkel egy forgatás során

10 színész, akiknek szembesülniük kellett legrosszabb félelmeikkel egy forgatás során

695

10 színész, akiknek szembesülniük kellett legrosszabb félelmeikkel egy forgatás során

Egyes filmelőadások csodálattal töltenek el bennünket, amikor látjuk, hogy a színészek milyen jól megtestesítik karaktereiket, és milyen jól élik meg az adott pillanatokat. Egyes esetekben azonban a képernyőn látható félelmek nagyon is valósak, amiről a nézők nem is tudnak. Az ilyen nyomás alatt készült filmek még nagyobb kihívást jelentenek a színészeknek, amikoris le kell győzniük saját fóbiáikat egy film kedvéért. Mi a Filmezzünk.hu-nál mélyebben is belemerültünk a színészek forgatási küzdelmeibe, és új szintre emeltük munkájuk elismerését.

1. Ryan Reynolds – klausztrofóbia: Élve eltemetve

Reynolds ezt a filmjét végig egy zárt térben forgatta, ami kiváltotta klausztrofóbiáját, és érzelmileg is kimerítette. A küzdelem azonban megérte, mivel a film annyira valósághű lett, hogy a nézők úgy érezték, mintha egy koporsóba rekedtek volna a főszereplővel együtt. Ryan így emlékezett vissza a borzalmakra: “Úgy éreztem, hogy ezek után, míg élek, soha, de soha nem fogok panaszkodni egy film forgatásán sem, ha ezt túlélem. Az Élve eltemetve nehéz volt, nagyon-nagyon kemény, mind érzelmileg, mind fizikailag. Miután vége lett a forgatásoknak, átöltöztem, és azonnal elhagytam a helyszínt.”

2. Salma Hayek – félelem a kígyóktól: Alkonyattól pirkadatig

Quentin Tarantinónak, aki az Alkonyattól pirkadatig című film forgatókönyvét írta, meg kellett győznie Hayeket, hogy beleegyezzen a kígyóval való forgatásba. Salma ugyanis úgy fogadta el a szerepet, hogy Quentin nem árult el egy apró részletet a filmből, hogy Hayeknek a legnagyobb fóbiájával kell szembenéznie. Mikor a színésznő szembesült ezen hiányzó részlettel, megpróbálta visszautasítani a felkérést, mert egyenesen rettegett a kígyóktól. Ezután Tarantino elmondta neki, hogy Madonna már beleegyezett a táncba. Hayek ezek után úgy döntött, hogy nem hagyhatja ki ezt a lehetőséget. Végül Salma jelenete ikonikussá vált, és nem is volt olyan ijesztő számára, mint azt gondolta. Ugyanis a színésznőt ezen jelenet alatt hipnotizálták. Hayek így gondolt vissza filmjére: “Összességében a forgatás jó volt, mert le kellett győznöm a legnagyobb félelmemet. Transzba kellett esnem, hogy táncoljak… és nem volt koreográfia, így rögtönöznöm kellett.”

3. Sylvester Stallone – magasságtól való félelem: Cliffhanger – Függő játszma

Kiderült, hogy a kőszikla Sly-nak is van egy gyenge pontja. A Cliffhanger című filmre szó szerint be kellett csalni, hogy eljátssza a főszerepet. A film rendezője felidézte az akkori beszélgetésüket Stallonéval: “Amikor Sly megérkezett az olasz Alpokba… felnézett arra a 11 000 láb magas csúcsra, ami előttünk volt, és azt mondta: “Ha ott van fent a mi felszerelésünk, akkor ki fog oda felmenni?” Erre azt mondtam: ” Hát te.” Ekkor rám nézett, és azt válaszolta: “Csak viccelsz. Én félek a magasságtól. A legmagasabb, amit valaha is elértem, az a cowboycsizmám sarka.” A rendező tudta, hogy Stallone nem hajlandó felmenni a stáb előtt ekkora magasságba, így a rendező fokozatosan vette rá Slyt, hogy menjen egyre feljebb a hegyen, aminek eredményeként végül 13 000 láb magasságban kötöttek ki. Így bátorságának köszönhetően Stallonetől egy újabb izgalmas filmet kaphattunk.

4. Uma Thurman – klausztrofóbia: Kill Bill

A Kill Bill-filmek egyik legmegrázóbb jelenete az volt, amikor Thurman karakterét élve eltemették. Amilyen intenzív és ijesztő volt ez a jelenet a nézőknek, a színésznőnek sem volt könnyebb. Sőt. Thurman klausztrofóbiában szenved, de azt mondta, hogy egy ilyen jelenettől mindenki bepánikolt volna. “Én klausztrofóbiás vagyok, de valójában nem kell ebben szenvedned ahhoz, hogy attól félj, hogy élve eltemetnek” – mondta a színésznő.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·