FILMEZZUNK.HU
8 csodaszép romantikus film igazi, korabeli kosztümökkel

8 csodaszép romantikus film igazi, korabeli kosztümökkel

55022

4) Büszkeség és balítélet /Pride and Prejudice, 2005/

Mrs. Bennett (Brenda Blethyn) egyetlen vágya, hogy öt lányát kiházasítsa. Szép reményeket fűz néhány ígéretes fiatalemberhez, ármánykodása és a kerítői módszerei azonban cseppet sem vallanak kifinomult modorra, idősebb lányai nagy bánatára. Elizabeth (Keira Knightley) és Jane (Rosamund Pike) ugyanis kecses eleganciával siklanak el a társalgás veszélyes vizei felett. Széles látókörüket bizonyító szellemes csevegéssel, bájukkal, és nem utolsósorban természetes szépségükkel önkéntelenül is rabul ejtik két gazdag férfi, Mr. Bingley (Simon Woods) és Mr. Darcy (Matthew Macfadyen) szívét. Vajon mennyi esélye van egy vagyontalan nőnek abban a korban szerelemből férjhez mennie, és még vagyonilag is normalizálnia a helyzetét a házasság révén?

8 dolog, amit nem gondoltál volna a Büszkeség és balítélet című filmről

3) Vágy és vezeklés /Atonement, 2007/

Briony Tallis (Saoirse Ronan), a 13 éves zöldfülű írónő végérvényesen megváltoztatja több ember életének folyását egy hatalmas félreértéssel, mely kapcsolatban van nővére, Cecilia (Keira Knightley) szerelmével. Robbie Turner (James McAvoy) tanulmányait a Tallis család bőkezűen támogatta. Az írott szó hatalma azonban félelmetes: Briony vádló írása egy olyan tettet próbál Robbie nyakába varrni, amit nem követett el.

Vágy és vezeklés (Atonement, 2007)

2) A hercegnő /The Duchess, 2008/

Georgiana Spencer (Keira Knightley), Devonshire hercegnője hamar kiábrándul a házasságból, melyben csak a kötelezettséget (például egy fiúutód szülését) látja. Férje (Ralph Fiennes) hűtlensége, valamint a szigorú társadalmi nyomás hatására Georgiana félrelép: szenvedélyes szerelmet érez Charles Grey (Dominic Cooper) feltörekvő politikus iránt. Amikor azonban a herceg tudomást szerez felesége viszonyáról, Georgiana lábai alól kihúzzák a biztos talajt. Georgiana Spencer, a 18. században extravagánsnak számító nő krónikája jól mutatja a házasságról alkotott kép változását, és a házastársi hűség fontosságának megbomlását.

A hercegnő /The Duchess, 2008/

1) Értelem és érzelem /Sense and Sensibility, 2008/

A nemrég elhunyt Mr. Dashwood özvegye (Janet McTeer) és három árván maradt lánya szűkös hozományból kénytelen élni, így kénytelenek egy kisebb házba költözni Devonshire-be. Mrs. Dashwood nem titkolt szándéka, hogy két idősebb, immár eladósorba került lányát minél előbb férjhez adja. Folyton jó kedélyű, módos szomszédjuk, Sir John Middleton (Mark Williams) az özvegy segítségére siet a férjkeresésben. A szerelem rátalál mind a megfontolt, művelt Elinor-ra (Hattie Morahan), mind a szenvedélyes, lobbanékony Marienne-re (Charity Wakefield), de vajon pénztelen hajadonokként mennyi esélyük van a boldog házasságra?

Értelem és érzelem /Sense and Sensibility, 2008/

Catherine Zeta-Jones gyönyörű arcát tönkretette a plasztika – 54 évesen így néz ki

(Történetek forrása)

//Jana//

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · ·