FILMEZZUNK.HU
Sokkoló dolgokat vallott be a múltjáról a világhírű magyar származású színésznő, Mariska Hargitay

Sokkoló dolgokat vallott be a múltjáról a világhírű magyar származású színésznő, Mariska Hargitay

372

Sokkoló dolgokat vallott be a múltjáról a világhírű magyar származású színésznő, Mariska Hargitay

A magyar származású amerikai színésznő, Mariska Hargitay az Esküdt ellenségek –Különleges ügyosztály című sorozatból lehet ismerős sokaknak, ahol Olivia Bensont alakította. Az 59 éves édesanya egy megrázó történetről rántotta le a leplet a People magazinnak, ugyanis elmesélte, hogy egy barátja megerőszakolta a harmincas éveiben.

Mariska Hargitay 58 évesen is bombaformában van - Friss fotókon a magyar származású színésznő

Mariska Hargitay napjainkban

A legnagyobb csalódást az jelentette számára, hogy a férfivel jó kapcsolatot ápolt előtte. Az átélt trauma miatt sokáig tagadta, hogy nemi erőszak áldozata lett volna, mert inkább ki akarta törölni az emlékeiből. Később a férjével és a barátaival való beszélgetés közben ébredt rá, hogy ez komoly dolog, és hogy őt szexuálisan bántalmazták.

„Megpróbáltam minden utat, amit ismertem, hogy kikeveredjek a helyzetből. Próbáltam viccelni, kedvesen kérlelni, határt húzni, érvelni és nemet mondani. Megragadott a karjaimnál fogva és lefogott. Teljesen meg voltam rémülve. Nem akartam, hogy erőszakosabbá váljon a dolog. Tudom, hogy már ez is szexuális erőszak volt, de féltem, hogy fizikailag is erőszakossá válik. Lefagytam, ami egy bevett traumareakció, amikor nincs lehetőség a menekülésre. Kicsekkoltam a testemből”

– idézte fel a történteket. A színésznő fontosnak tartja, hogy ugyanúgy, szégyen nélkül mondhassák el a történeteiket a szexuális bűncselekmények áldozatai is, mint ahogy a ráktúlélők. Kihangsúlyozta: szégyent az elkövetőnek kellene éreznie, nem az áldozatoknak. Mariska azt szeretné, ha az elkövető a későbbiekben bocsánatot kérne tőle.

“Az élmény borzalmas volt, de korántsem határozza meg, ki vagyok, ahogy az élettörténetem egyetlen másik eseménye sem. Senki életének egyetlen eseménye sem határozza meg őt magát. Lassan hatvan leszek, és mély hálát érzek, hol tartok az életben. Megújultam és együtt érzek azokkal, akik szenvedtek. Továbbra is büszkén mondhatom, hogy a feldolgozás folyamatában vagyok” – írta meg a Blikk.

Emlékszel az Esküdt ellenségek sármos nyomozójára? 62 éves korában is elképesztően jól néz még ki

(Via Kiskegyed.hu)


Article Tags: · · ·