FILMEZZUNK.HU
12 híresség, akik bár nem illettek bele a hollywoodi sztereotípiákba, mégis nagyszerű színészek lettek

12 híresség, akik bár nem illettek bele a hollywoodi sztereotípiákba, mégis nagyszerű színészek lettek

883

12 híresség, akik bár nem illettek bele a hollywoodi sztereotípiákba, mégis nagyszerű színészek lettek

Amikor hírességekről beszélünk, gyakran olyanokra gondolunk, akik szépek és közel állnak ahhoz, hogy mindenben tökéletesek legyenek. Megszoktuk, hogy kifogástalan embereket látunk kiváló filmekben játszani. Mindegyiküknek duzzadó izmaik vannak, akik úgy néznek ki, mint egy görög isten, akiknek varázslatos hajuk és káprázatos mosolyuk van. De ne felejtsük el, hogy bár néhányan Hollywoodban a fizikai megjelenésük miatt tündökölnek, felveszik őket színésznek, de nem mindig csak ez az elvárás. Ez egy olyan szakma, amelyhez tehetség és tapasztalat is szükséges, nemcsak megjelenés. Sok tehetséges színész van, akiknek sikerült legyőzniük a jóképű színész sztereotípiáját, és sikert értek el kitartásukkal és nagyszerű színészi tehetségükkel. A Filmezzünk.hu úgy döntött, hogy csinál egy kis összeállítást azokról a színészekről, akik nemcsak hihetetlenül tehetségesek, hanem elég bátrak is ahhoz, hogy küzdjenek a sztereotípiák ellen, így karizmájuknak és ügyességüknek köszönhetően mindent megszerezhettek, amit csak akartak.

1. Amy Schumer

A romantikus vígjátékokban nyújtott alakításáról ismert tehetséges színésznő stand-up komikusként kezdte pályafutását. Miután több kisebb szerepet játszott filmben és televízióban, a Túl szexi lány (2018) című romantikus vígjáték segített neki bemutatni, milyen messzire is jutott karrierjében. Azóta Amy Schumert többször is kritizálták fizikai megjelenése miatt, amit nem vett fel, hanem humorosan reagált a bántásokra. Az, hogy Amy szembe szállt a világgal, hatalmas bátorságról ad tanúbizonyságot, mely sok fiatal nő számára inspiráló példaképpé tette.

2. Peter Dinklage

Az HBO Trónok harca című sorozatában nyújtott teljesítményéért elismert amerikai filmes, televíziós és színházi színész tudja, milyen érzés, hogy korlátozott a karakterválasztása. Magasságából adódóan Dinklage több, mint 20 éves színészi tapasztalata ellenére számos elutasítással kellett, hogy szembesüljön. Ennek ellenére mára már az egyik legtöbb díjat bezsebelt színész, ami élő bizonyítéka annak, hogyha az álmok megvalósításáról van szó, a méret nem számít.

3. Yalitza Aparicio

Ez a mexikói színésznő, akit főként a Netflixen bemutatott Roma (2018) című filmben nyújtott teljesítményéért ismertek el, azután vált híressé, hogy Oscar- díjra jelölték. Őt tekintik az első bennszülött színésznőnek, akit erre a díjra jelöltek, ezzel pedig segített megtörni a sztereotípiákat a filmiparban. A Time magazin felvette a nevét a 2018-as év 10 legjobb alakításának listájára. 2019-ben felkerült a BBC 100 legbefolyásosabb nőinek listájára, köszönhetően a nemek közötti egyenlőség, az őslakosok jogainak előmozdításában játszott szerepéért.

4. Octavia Spencer

Spencer neves amerikai színésznő, film- és televíziós forgatókönyvíró. Nyert egy Golden Globe-ot, egy BAFTA-t és 3 SAG-díjat. Oscar-díjat is kapott A segítség (2011) című filmben nyújtott alakításáért. Hosszú karrierje ellenére korlátokkal szembesült szerepválasztásai során. Nyilvánvalóan nem hagyta, hogy ez akadályt jelentsen számára, hogy képzett színésznőként tűnjön ki, és elérje álmait. Egy interjúban így nyilatkozott: “Ezt kívánom minden hozzám hasonló színésztársamnak, hogy küzdjenek addig, amíg én. Remélem, hogy reménysugár vagyok számukra, mert ők azok, akik tényleg tudják, milyen érzés az állandó elutasítás és a remény, ezért remélem, hogy kitartásommal képviselhetem őket.”

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·