FILMEZZUNK.HU
Robert Downey Jr. elárulta, hogy melyik szerepét tartja karrierje legjobbjának - Vasember

Robert Downey Jr. elárulta, hogy melyik szerepét tartja karrierje legjobbjának

374

Robert Downey Jr. elárulta, hogy melyik szerepét tartja karrierje legjobbjának

Ma már filmtörténelem, hogy A Vasemberrel elindult a Marvel Moziverzum sikersztorija. A 2008-as filmnek Robert Downey Jr. is sokat köszönhet, hiszen gyakorlatilag felélesztette halott karrierjét azt követően, hogy a színész alkohol- és drogproblémákkal küzdött. Downey elég rendesen oda is tette magát, laza Tony Starkja az MCU egyik, ha nem a legjobb karaktere lett. A sztár is így gondolja, sőt pályája egyik legjobb alakításának tartja a Moziverzum filmjeiben nyújtott játékát, ám szerinte a szuperhősfilmes műfaj miatt mégsem ismerték el ezért megfelelően.

Robert Downey Jr. elárulta, hogy melyik szerepét tartja karrierje legjobbjának - Vasember

A 2008-as Vasember filmnek Robert Downey Jr. is sokat köszönhet

Downey-t a színészkolléga, Rob Lowe hívta meg podcastjébe, a Literally! With Rob Lowe-ba, amelyben Lowe viccesen, de provokálta a sztárt persze azért, mert adás közben szólalt meg a mobiltelefonja.

“Tudod mit mondok? Ha a telefon csörög, akkor én is akarok beszélni az illetővel. Beszélni akarok az érdekedben. Tudom, miféle üzletről van itt szó. Ezt fogod mondani: ‘Visszatérek és ismét eljátszom nektek Tony Starkot, minthogy mindent jól elb*sztatok. De ezért eszméletlen sok pénzt kérek. Tudom, milyen számot kell mondanom, és részesedést akarok minden további film bevételéből.’ Én legalábbis ezt tenném.”

Ezt követően kicsit elkomolyodott a színész, mivel szóba került a Bosszúállók: Végjáték utáni első, már nem marveles projektje, a Dolittle, ami jókorát bukott a kasszáknál, és a kritikusok is utálták. Ennek kapcsán bökte ki, hogy mennyire sokat jelentett számára Vasember szerepe, illetve hogy mennyire nem kapta meg ezért a megfelelő elismerést szerinte.

“Igencsak kiszolgáltatottnak éreztem magam azt követően, hogy kikerültem a Marvel-burokból, ahol szerintem életem legjobb munkáit végeztem, de ez egy kicsit a radar alatt maradt a műfaj miatt. Tulajdonképpen tettem egy szívességet magamnak, mert ilyen módon a szőnyeget olyannyira kirántották alólam mindazzal együtt, amire támaszkodtam, olyannyira gyorsan elpárolgott minden, ami az én értelmezésem szerint a magabiztosságot és a biztonságot jelentette. És ennek következtében tanulékonnyá váltam.”

Elismerés alatt itt minden bizonnyal a díjakra kell gondolnunk. Nos, Vasember, illetve Tony Stark eljátszásáért, akármilyen jó is volt a szerepben a sztár, nem kapott sem komoly díjat, sem jelölést Downey. Még a Sherlock Holmes-ért és a Trópusi viharért, a két másik, A Vasember premierje környékén bemutatott zsánerfilmért is járt neki a Golden Globe, illetve az Oscar-jelölés. Most viszont Downey begyűjthet akár Oscar-díjat is az Oppenheimerért, amelyért már odaítélték neki a Golden Globe-ot a legjobb férfi mellékszerepben.

Itt a Bosszúállók: Végjáték fergeteges forgatási bakivideója!

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · ·