FILMEZZUNK.HU
10 hihetetlen film, ami megváltoztathatja az életed

10 hihetetlen film, mely képes lehet megváltoztatni az életed

38317

Filmek, melyek megváltoztathatják az életed

Ezek a filmek új kilátásba helyezhetik a világod, amelyben élsz. Sokszor a mindennapi élet legapróbb részleteiből is tanulhatunk valamit. Ezek az általunk javasolt filmek nem csak szórakoztatni fognak, nem csak a gyönyörű képi világában fogsz csodálkozni, hanem egytől-egyig, mindegyik alkotásból megtanulhatsz valami fontosat is. Következzék hát alábbi összeállításunkban 10 hihetetlen film, ami megváltoztathatja az életed.

Természetesen a lista szubjektív, így több alkotás is hiányozhat belőle, aminek szerinted helye lenne köztük. Ha van ilyen, kérünk írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely film változtatta meg az életed.

Philomena – Határtalan szeretet (Philomena, 2013)

Stephen Frears, A királynő és a Veszedelmes viszonyok rendezőjének valóságon alapuló, felemelő története az idős ír asszonyról, Philomena Lee-ről (Judi Dench), aki a karrierje mélypontján lévő angol riporter, Martin Sixsmith segítségével (Steve Coogan) keresi tőle csaknem ötven éve elszakított gyermekét. Bár egy világ választja el őket egymástól, a generációs, vallási és intellektuális különbségeket leküzdő furcsa páros között különös barátság alakul ki a tengerentúlra is átívelő, egyszerre megható, megrázó, szívet melengető és olykor nagyon vicces utazás során.

Philomena - Határtalan szeretet (Philomena, 2013)

Túl sok érzelem (Les émotifs anonymes, 2010)

A Les Émotifs anonymes című francia vígjáték egy férfi és egy nő romantikus egymásra találásának történetét meséli el. Jean-René (Benoit Poelvoorde) egy kis csokiüzem tulajdonosa és igazgatója egy nap találkozik az elbűvölő csokoládékészítő Angélique-kel (Isabelle Carré). Mi más történhetne akkor, amikor két szenvedélyes ember találkozik, s kiderül, hogy munkájukban is közös szenvedéllyel rendelkeznek?Hát az, hogy egymásba szeretnek. Azonban felüti közöttünk fejét a szakmai féltékenység, s ez talán mindent meghiúsíthat…

Túl sok érzelem (Les émotifs anonymes, 2010)

Mommy (2014)

Diane egyedülálló özvegy és legalább olyan problémás eset, mint hiperaktív fia. Új városba kell költözniük, ahol Diane a szomszéd magántanárnőtől kér segítséget. A nő talán megnyugvást hozhat életükbe.

Mommy (2014)

500 nap nyár ((500) Days of Summer)

Kereken ötszáz napot töltött együtt Summer (Zooey Deschanel ) és Tom (Joseph Gordon-Levitt), azonba a lány véget vetett kapcsolatuknak. Tom képtelen feldolgozni, hogy elmúlt a szerelmük, napról napra újragondolja a közösne töltött időket, hátha megtalálja a szakításuk okát, hogy mikor és miben hibázhatott. Az 500 nap nyár nem egy szerelmes történet, hanem történet a szerelemről.

500 nap nyár ((500) Days of Summer, 2009)

Fehér isten (White God, 2013)

Szokták mondani, hogy az ember legjobb barátja a kutya, de azt is, hogy a kutya csak olyan, amilyenre nevelik. Budapesten az egyik legújabb rendelet szerint össze kell írni az összes keverék kutyát, a korcsokat, melyek után súlyos adót kell fizetniük gazdáiknak. Dániel (Zsótér Sándor) nem szeretne adót fizetni az átmenetileg hozzá került kutya, Hágen után. Lánya, Lili (Psotta Zsófia) hiába tiltakozik, a kutya az utcára kerül. Hágen ezt követően egyre rosszabb helyekre kerül, kóborfalkához csapódik, harci kutya lesz, végül elfogják a sintérek.  Társaival együtt azonban sikerül meglógnia a rácsok mögül. A bosszúra éhes kutyák elözönlik Budapest utcáit. Hágen, akiből eddigre félelmetes fenevad vált, szembefordul egykori gazdájával.

Fehér isten (White God, 2013)

Poézis – Mégis szép az élet (Shi, 2010)

Yang Mija (Jeong-hee Yoon) nagymama, aki középiskolás unokájával él, Koreában. Az élete bonyolult, sok problémát okoz visszahúzódó unokája. Egy napon rájön, hogy ideje új dolgokat kipróbálnia, és teljessé tenni az életét. Erre ad neki lehetőséget a költőknek szóló kurzus, amelyre jelentkezik. Amikor meg kell alkotnia első saját költeményét, Yang elindul az inspiráció keresésének bonyolult útján.

Poézis - Mégis szép az élet (Shi, 2010)

Csodás álmok jönnek (What Dreams May Come, 1998)

Chris Nielsen (Robin Williams) szerelme határtalan felesége iránt. Annie-vel (Annabella Sciorra) azóta társak, amióta meglátták egymást. Egy baleset vétlen áldozataként Chris túllép a földi világon. A mennyország, amelynek immár örökös lakója lett, elszomorítja és meghökkenti. Túlvilági vezetője segítségével ráébred, ahová jutott a saját menny- országa, saját fantáziája kivetülése. Amit lát, Annie egyik festménye, éppen az, amelyiket a legjobban szeretett. Chris boldog, csodálatosnak tartja ezt a festett világot, hiszen tele van azokkal az emlékekkel, romantikus álmokkal, amelyek Annie-hez fűzték. Ám hamarosan a paradicsomi környezetben sem érzi jól magát imádott felesége nélkül. Annie sem tud szerelme nélkül élni, öngyilkos lesz. Chris megtudja, hogy Annie meghalt, de azt is tudja, hogy nem találkozhatnak, mert az öngyilkosok a pokolra kerülnek. Kalandos odisszeába kezd mennyen és poklon át, hogy kiszabadítsa feleségét az alvilágból.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

A mintadiák (Front of the Class, 2008)

Brad (Jimmy Wolk) hatéves kora óta küzd a Tourette-szindrómával, amelyre még nincs gyógyír. Furcsa hangok és mozdulatok törnek rá, amelyeket nem tud kontrollálni. Nagy akaraterőre van szüksége ahhoz, hogy annyi visszautasítás, kudarc és kirekesztettség után mégis megvalósítsa álmát és tanító lehessen. Erőt adó történet mindenkinek – akik hajlamosak feladni az álmaikat ennél kisebb nehézségek miatt is – a türelemről és a kitartásról.

A mintadiák (Front of the Class, 2008)

Lányom nélkül soha (Not Without My Daughter, 1991)

Betty (Sally Field) hétévi házasság után iráni férjével annak hazájába költözik. A férfi Iránban az iszlám fundamentalisták hatása alá kerül, ami megváltoztatja feleségéhez és kislányukhoz való viszonyát. Betty számára csakhamar pokollá és börtönné változik házassága és Irán. Szökni akar…

Lányom nélkül soha /Not Without My Daughter, 1991/

Elly története (Darbareye Elly, 2009)

Elly (Taraneh Alidoosti), a szép és kedves óvónő feszélyezve érzi magát a Kaszpi-tenger partjánál tett kiránduláson, ahová az egyik anyuka, a túlságosan rámenős Sepideh vonszolta el. Sepideh (Golshifteh Farahani) rejtett szándéka, hogy összehozza Ellyt Ahmaddal (Shahab Hosseini), aki nemrég vált el német feleségétől, és iráni nőt szeretne asszonyául. A mellékesen elejtett hazugságok egyre inkább megmérgezik a légkört, végül pedig visszaszállnak arra, aki kimondta őket.

Elly története (Darbareye Elly, 2009)

Ethan Hawke a mai napig bánja, hogy kihajította A függetlenség napja forgatókönyvét

Természetesen a lista szubjektív, így több alkotás is hiányozhat belőle, aminek szerinted helye lenne köztük. Ha van ilyen, kérünk írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely film változtatta meg az életed.

(Történetek forrása ITT és ITT)

//batigoool//

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·