FILMEZZUNK.HU
Érdekességek Jane Seymour színésznőről

Most ünnepli 73. születésnapját Jane Seymour – Íme 20 meglepő érdekesség a bájos színésznőről

7364

Érdekességek Jane Seymour színésznőről

A kétszeres Golden-Globe díjas, és Emmy díjas színésznő, a Quinn doktornő sztárja, Jane Seymour a napokban ünnepli 73. születésnapját, melynek alkalmából íme néhány érdekesség róla.

Jane Seymour

1. Joyce Penelope Wilhelmina Frankenberg – ezt a hosszú nevet viselte Jane Seymour névváltoztatása előtt.

2. 1951. február 15-én született John Benjamin Frankenberg és Mieke van Trigt lányaként. Apja zsidó származású, szülész. Anyja ápolónő, aki a második világháború idején Japán hadifogoly volt.

3. Kislány korában minden álma az volt, hogy balett táncos legyen. A tánc volt a mindene, de az orvosok szerint nem erre a pályára lett szánva. Lúdtalpa, és rövid lábai nem tették lehetővé. Ezért a színháznál kötött ki.

Érdekességek Jane Seymour színésznőről

4. 18 évesen tűnt fel először a filmvásznon Richard Attenborough Ó, az a csodálatos háború című filmjében, de nevét a stáblistán nem tüntették fel. De a 20-as éveihez közeledve megkapta első igazi szerepét a The Only Way című háborús drámában, ahol egy nácik elől menekülő zsidó asszonyt alakított. Majd a The True Story című minisorozatban ő játszotta Winston Churchill szerelmét.

5. Az 1973-as év nemcsak a televíziós, hanem a filmes áttörés éve is lett. Megkapta a Bond lány, Solitaire szerepét a Élve és halni hagyni című James Bond-filmben és felkerült a legszebb Bond-lányok tízes toplistájára.

6. Jane Seymour az 1981-es évben Cathy Ames szerepéért Golden Globe-díjat nyert.

7. A kilencvenes években ért karrierje és népszerűsége csúcsára, amikor megkapta Dr. Michaela “Mike” Quinn szerepét a Dr. Quinn, Medicine Woman című televíziós sorozatban. Alakításával elnyerte a kritikusok elismerését és a második Golden Globe-díját is. A népszerű drámában egy doktornőt alakít Colorado Springsben az 1800-as években. A vadnyugaton három árván maradt gyermeket fogad magához. A sorozat hat szezont ért meg, 1993-1998 között, 150 epizóddal, és két televíziós filmmel. A sorozat több díjat is átvehetett: Golden Globe díj: a legjobb női főszereplő 1996, Amerikai operatőrök szövetsége díj 1994., Primetime Emmy díj: Kiemelkedő fodrász.

Dr. Quinn

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · ·