FILMEZZUNK.HU
A legjobb hacker filmek

A legjobb 10 hacker film, amit látnod kell

39897

5) Gyilkosság online /Untraceable, 2008/

Az FBI szervezetében létezik egy ügyosztály, ami az internetes bűnözésre specializálódott. Jennifer Marsh titkosügynök társával együtt felfigyel egy weboldalra, aminek az üzemeltetője élőben végez ki egy állatot. Amitől tartanak, nem sokára bekövetkezik, egy pszichopata embereket ejt foglyul, hogy megölje őket. Fogva tartott áldozatait kegyetlenül, a legkülönfélébb módszerekkel öli meg, egyenes adásban közvetítve a neten. Ördögi tervébe bevonja az internetezőket is: minél népszerűbb lesz a honlapja, minél többen kattintanak rá az oldalra, annál gyorsabban és kíméletlenebbül hal meg az áldozata. Marsh ügynök és társai versenyt futnak az idővel, hogy elkapják a sorozatgyilkost, akinek a weboldala lenyomozhatatlan.

Gyilkosság online /Untraceable, 2008/

6) Adatrablók /Hackers, 1995/

Dade New Yorkba költözik az anyjával. Látszólag egyszerű középiskolás srác, ám tizennégy évesen letartóztatta az FBI, mert megbénította egy légitársaság számítógépes rendszerét. A bíróság tizennyolc éves koráig eltiltotta a számítógép-használattól, még csak nem is mobilozhat. Persze a társaival néha inkognitóban felcsatlakozik a netre. Különösen, hogy az általa csodált lány, a gyönyörű Kate is járatos a hekkerkedésben. Dade és Kate rivalizálni kezd egymással, melynek tétje egy randi. A játék azonban komolyra fordul, amikor egy veszélyes számítógépes vírus nyomára bukkannak.

Adatrablók /Hackers, 1995/

7) Tron, avagy a számítógép lázadása /TRON, 1982/

Kevin Flynn (Jeff Bridges) korábban az ENCOM cég alkalmazásában állt, jelenleg videó játékokkal foglalkozik. Flynn szeretné bebizonyítani, hogy öt videojátékot, amit igazából ő készített, ellopott tőle az ENCOM egyik befolyásos alkalmazottja, Ed Dillinger (David Warner). Flynn megtalálja a módját, hogy emberi mivoltát digitalizálva belejusson az ENCOM fő szerverébe, itt azonban nagy meglepetések várnak rá. A szerveren a videojátékok önálló életet élnek, játszadozásaikba Flynn is belekeveredik. Vajon megtalálja, amiért jött, és sikerül kiutat találnia a digitális világból?

Tron, avagy a számítógép lázadása (Tron, 1982)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·