FILMEZZUNK.HU
A 8 legjobb Michael Bay által rendezett film

A 8 legjobb Michael Bay által rendezett film, amit látnod kell

18327

4. Pearl Harbor – Égi háború (Pearl Harbor, 2001)

A második viágháború fordulópontja 1941.december 7., amikor a japánok csapást mértek az Egyesült Államok Pearl Harborban állomásozó flottájára. Rengetegen meghaltak, a károk mértéke felbecsülhetetlen volt. Időbe telt, amíg az amerikaiak túltették magukat a csapáson, és képesek voltak visszatámadni. A film ezeket az eseményeket dolgozza fel, miközben bemutatja három fiatal életét. Rafe és Danny már kiskoruk óta barátok jóban-rosszban. Közös álmuk, hogy pilóták legyenek. Ugyanabba a lányba szeretnek bele, ám nem ez a legnagyobb probléma életükben. A fiatal katonák épp Pearl Harborban állomásoznak, amikor a japánok megtámadják a kikötőt.

Pearl Harbor - Égi háború (Pearl Harbor, 2001)

Tudtad, hogy…?

Michael Bay elmondta, hogy a film megjelenése után számos kritika érte, hogy szerelmi szálat vitt a filmbe. Elmondása szerint meghatódott, amikor több száz levelet kapott olyanoktól, akik szerint a szerelmi szál tökéletesen illett a film hangulatához. A levelek nagy része idősebb emberektől érkezett, köztük olyanoktól is, akik túlélték Pearl Harbour-i csatág.

3. Bad Boys – Mire jók a rossz fiúk? (Bad Boys, 1995)

Mike Lowrey (Will Smith) és Marcus Burnett (Martin Lawrence) nagyon különböző személyiségek, míg Mike a felvágós szépfiú, Marcus a nagydumás családapa. Nem pusztán barátok, de munkatársaik is, ugyanis együtt dolgoznak a Miami rendőrség kábítószeres osztályán. A rendőrség raktárából valakik ellopnak 100 millió dollárnyi heroint. Az egyik rabló, az egykori zsaru, Eddie Domingez már másnap elkezdi szórni a pénzt, arra viszont nem számít, hogy a luxus prosti, Max, Mike jó barátja, aki értesíti a nyomozót. Sajnos későn érkeznek a helyszínre, a morcos gengszterek mindenkit megöltek, egyedül a mosdóba menekült lányt, Julie-t nem tudták elkapni, aki csak Mike Lowrey-val hajlandó beszélni.

Bad Boys 1995

Tudtad, hogy…?

Michael Bay elégedetlen volt a forgatókönyvvel, ezért arra biztatta Will Smith-t és Martin Lawrence-t, hogy improvizáljanak. Mike Lowrey szerepét eredetileg Arsenio Hallnak szánták, de amikor Michael Bay elcsípett egy részt a Kaliforniába jöttem (1990) című amerikai vígjáték sorozatból, azonnal Will Smith mellett döntött.

2. A szikla (The Rock, 1996)

Francis Hummel (Ed Harris) tábornok mindenre képes az embereiért, és neheztel a kormányra a cserbenhagyott, elesett katonák miatt. Csalódottságában, és bosszúra éhesen megfenyegeti az FBI igazgatóját (John Spencer): ha nem kap 40 órán belül 100 millió dollárt, akkor vegyi támadást indít San Francisco városa ellen. Az FBI mozgósítja legjobb vegyi fegyver szakértőjét (Nicolas Cage), hogy segítsen a városra irányított rakéták semlegesítésében, és előkerítik John Patrick Masont (Sean Connery), a legendás bűnözőt, akinek sikerült megszöknie az Alcatrazból, hogy juttasson be egy kisebb kommandós csapatot a börtönbe.

A szikla (The Rock, 1996)

Tudtad, hogy…?

Michael Bay elmondása szerint a forgatókönyv sokkal komolyabb és szigorúbb volt. A humoros jelenetek többségét a színészek improvizálták. Mason szerepét Arnold Schwarzeneggernek is felajánlották, de a forgatókönyv akkor még csak 80 oldalból állt, ráadásul tele volt kézzel írt jegyzetekkel. Arnold a szkript kiforratlansága miatt nem vállalta a szerepet.

1. Bad Boys II. – Már megint a rossz fiúk (Bad Boys II, 2003)

Marcus (Martin Lawrence) és Mike (Will Smith) ezúttal egy high-tech eszközökkel felszerelt csapat tagjaként ered a kábítószerkereskedők nyomába, hogy megakadályozzák az extasy további térnyerését. Eközben Tapi, a kegyelmet nem ismerő miami drogbáró az egész városra kiterjeszti hatalmát. A helyzet azonban tovább bonyolódik, amikor Marcus húga (Gabrielle Union ), aki nem mellesleg titkosügynök, az események kellős közepén találja magát.

Bad Boys II. - Már megint a rossz fiúk (Bad Boys II, 2003)

Tudtad, hogy…?

A filmben egy pillanatra Michael Bay is látható. Ő a sofőrje annak a kocsinak, amit Marcus el akar kobozni, mire Mike azt mondja neki, keressen egy jobb járgányt. Bay bevallása szerint nagyon unta már, hogy arra kell figyelnie a vágószobában, hogy vajon a filmje megkapja-e a PG-13-as korhatár besorolást. Ebben a filmben kicsit szabadabbra engedte a fantáziáját, a korhatárbizottság pedig R besorolással (18) látta le a filmet.

Simán elsétálnánk mellette az utcán: így néz ki Hugh Laurie 2024-ben, 64 évesen

A toplista saját véleményen alapszik! Ha nem értesz egyet a listával, esetleg kihagytuk a kedvenc Michael Bay darabodat, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt; Érdekességek forrása)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · ·