FILMEZZUNK.HU
8 meglepő érdekesség a Banános Joe című filmről

Tudta? A Banános Joe történetét Bud Spencer saját maga találta ki

4559

Tudta? A Banános Joe történetét Bud Spencer saját maga találta ki

A Banános Joe (eredeti cím: Banana Joe) 1982-ben bemutatott olasz–német filmvígjáték, amelynek főszereplője Bud Spencer mint Banános Joe és Marina Langner mint Dorianne. Előfordul Banán Joe címváltozatban is. Az élőszereplős játékfilm rendezője Steno, producere Josi W. Konski.

Tudta? A Banános Joe történetét Bud Spencer saját maga találta ki

Király Levente könyvéből, a Verhetetlen párosból azt is megtudhatjuk többek között, hogy a Banános Joe Bud Spence ötlete alapján készült. A legendás olasz pofonosztó így nyilatkozott a filmről:

“A Banános Joe történetét magam találtam ki. Egy férfiról szól, aki egész életében a dzsungelben élt. Egy fehér ember és egy indián asszony fia. Csónakkal utazik a közeli városba, és ott banánt árul. Egy napon kérik az engedélyét, természetesen nincs neki. Megpróbálják elmagyarázni neki, hogy iratok nélkül nem árulhat banánt. A dzsungellakó férfi a modern bürokrácia hálójába kerül, és gondja támad a tisztviselőkkel. Alapvetően egy vidám film, de egy kicsit kritikája is korunk bürokráciájának.”

Tudta? A Banános Joe történetét Bud Spencer saját maga találta ki

Giorgio Bracardi színésszel a Banános Joe forgatásán, 1982

Néhány távoli emléke van a Banános Joeról Enrico Mastracchi renndezőasszisztensnek is. Annál is inkább, mivel ez volt az első filmje:

„Carlo Pedersoli nagyon fiatalon apám régi barátja volt, aztán ahogy az életben gyakran előfordul, elváltak útjaik, még akkor is, ha a nyáron gyakran találkoztunk Porto Ercoléban, ahol apámnak egy hajója volt, és szerintem Carlónak is. Carlo nagy szerelmese volt a hajóknak és repülőgépeknek, de mindenekelőtt a jó ételeknek. Emlékszem, egy nap a jachtján remek spagettit ettünk. Mivel rajongtam a mozi iránt, megkérdeztem az egyik kedves barátomat, aki gyakran dolgozott Bud és Terence filmjeiben, hogy lehetnék-e néhány napig rendezőasszisztens. Így kezdődött. Végül az egész film alatt dolgozhattam. A Banános Joe forgatásán emlékszem a reggelek remek hangulatára és a stábban uralkodó nagy nyugalomra. Mindenki nagyon kedves volt velem, mivel ez volt az első filmes gyakorlatom. Bud különösen kedves és nagylelkű volt. Az ebédszünetben gyakran ettünk együtt, mivel régi barátjának a fia voltam. Emlékszem, hogy sokszor beszélt nekem arról, hogy mennyire szereti a tengert, és hogy vontatóhajókat akar vásárolni hajókhoz. Remek emlékem van róla, egy erkölcsi integritással rendelkező emberről, aki nagyon pozitív és odaadó volt a családjával szemben. Később dolgoztam Terence-szel is, akiről szintén csodálatos emlékeim vannak. Gyakran beszéltünk Amerikáról és az általa világszerte forgatott filmekről. Budban és Terence-ben is volt egy közös vonás: mindketten jó emberek voltak.”

– zárta sorait Mastracchi.

Bud Spencer és Terence Hill barátságánál csak az étvágyuk volt nagyobb

(Via Verhetetlen páros)


Article Tags: · ·