FILMEZZUNK.HU
Hátborzongató! Az Annabelle 3 démoni babája a valóságban is létezett

Hátborzongató! Az Annabelle című horrorfilm démoni babája a valóságban is létezett

2016

Hátborzongató! Az Annabelle című horrorfilm démoni babája a valóságban is létezett

Kísértetiesen nehéz szétválasztani a valóságot és a képzeletet. A Démonok között franchise alkotói, élükön James Wan-nel mindent elkövetnek, hogy újra és újra elmondhassák: a Démonok között-filmek, amelyek a Warren-házaspár szelleműző eseteit dolgozzák fel, mindig a részletes esetleírásokon alapulnak, és amennyire a műfaj engedi, pontosan követik az egykori eseményeket. Ám a sorozat leágazásai, az Annabelle-filmek vagy Az apáca teljesen a képzelet szülöttei. Vagy hát, majdnem teljesen.

Hátborzongató! Az Annabelle 3 démoni babája a valóságban is létezett

Hiszen az Annabelle 3-ban (Annabelle Comes Home) szerepel Ed és Lorrain Warren (Vera Farmiga és Patrick Wilson játssza őket), sőt az ő connecticuti házuk mása a film fő helyszíne. A pár a valóságban is az ottani pincében gyűjtötte mindazokat a tárgyakat, amelyekkel a szellemek elleni harcuk során találkoztak. Köztük egy babát, amely állítólag több ember haláláért felelős, és Annabelle-nek hívták. Igaz, nem pont úgy néz ki, mint a filmbeli. A filmvásznon egy porcelánbaba fenyegeti az élők nyugalmát, a pincében, egy megszentelt vitrinbe zárva pedig egy rongybabát őriznek – még ma is.

„Az áldott vitrin olyan, mint a kutyák elektromos kerítése: megmutatja a bennlévőnek, meddig tart az ő játszóterülete, és hova nem léphet ki.”

– nyilatkozta néhány éve Lorrain Warren, aki haláláig kitartott véleménye mellett: felelőtlenség lett volna, ha kidobja a babát vagy másképp megszabadul tőle.

A legendás színész, aki egy liftben született – Már 23 éve, hogy meghalt Jack Lemmon

IC Press


Article Tags: · · · ·