FILMEZZUNK.HU
A 15 legjobb film, amiben a PÉNZ az úr

A 15 legjobb film, amiben a PÉNZ az úr

41480

11. Pénzcsináló (Moneyball, 2011)

Billy Beane (Brad Pitt) élete a baseball. Valaha sportolói karrierről álmodott, ám nem sikerült a legjobbak közé kerülnie. Munkája így is a sportról szól, ő az Oakland A’s baseballcsapat vezetője. Mivel kis költségvetésű csapatról van szó, nem sok eséllyel szállnak ringbe a trófeákért. Ekkor Beane  megismerkedik Peter Brand (Jonah Hill) statisztikussal, aki bemutatja neki elméletét. Eszerint, ha pusztán a játékosok évek alatt gyűjtött statisztikáiból indulnak ki, kevés pénzből egy remek csapatot tudnak összeállítani. Kezdetben rengeteg ellenállásba ütköznek, de úgy tűnik, az ötlet sikeres lehet.

Pénzcsináló (Moneyball, 2011)

10. Isteni szikra (Flash of Genius, 2008)

Az Oscar-díjra jelölt Greg Kinnear főszereplésével készült filmben egy hétköznapi férfi, Dr. Robert Kearns történetét ismerhetjük meg, aki Amerika egyik leghatalmasabb vállalatával veszi fel a harcot , hogy megvédje, ami az övé. Mikor az egyetemi tanár Robert feltalál egy olyan ablaktörlő szerkezetet, melyet a világ összes autóján alkalmazni lehetne, biztos benne, hogy az amerikai álom teljesült be az õ és családja életében. Ám egy gépkocsigyártó mamutcég ellopja az ötletet, Robert pedig kétségbeesett, de bátor tettre szánja el magát: felesége (Lauren Graham) támogatásával szembeszáll a vállalatóriással, noha senki nem jósol sikert küzdelmének.

Isteni szikra (Flash of Genius, 2008)Isteni szikra (Flash of Genius, 2008)

9. Brókerarcok (Boiler Room, 2000)

Seth Davis (Giovanni Ribisi) 19 éves, mégis van mit a tejbe aprítania… Külvárosi kéglijében illegális házi-kaszinót üzemeltet, ahová főleg fiatal egyetemisták járnak, miközben apja – aki szigorú törvényszéki bíró – úgy tudja, hogy ő maga is egyetemi hallgató. Amikor a közös vasárnapi ebédeken a papa érdeklődik, Seth mindig zavart, kitérő válaszokat ad. Egy nap a kaszinó egyik régi törzsvendége beállít valakivel, aki fantasztikus lehetőséggel kecsegtet: a J.T. Martin ügynökség tapasztalatlan, tanulatlan fiatalokat keres, akikből profi tőzsdeügynököket képez. Seth remélve, hogy ez tényleg tetszeni fog az apjának is, belevág a tanulásba, és hamarosan leteszi a brókervizsgát. Rövid idő múlva a dolgok közepében találja magát, milliók röpködnek, dől a pénz, Seth most már büszkén állhat a papa elé… Ám ekkor kiderül: valami bűzlik a J.T. Martin ügynökség körül.

Brókerarcok (Boiler Room, 2000)

8. A pénz boldogít (Greedy, 1994)

A család türelmetlenül várja az idős milliomos nagybácsi halálát. Hogy ki ne csússzon kezükből a hőn áhított örökség, elhívják a távoli városban lakó, kedvenc unokáját, a profi tekejátékos Danielt (Michael J. Fox). A bácsi öreg ugyan, de nem ostoba, átlát nyájaskodó rokonainak praktikáin. Bosszantásukra csinos ápolónőt fogad fel – aki szívesen kezelésbe venné páciensének bankszámláját is.

A pénz boldogít (Greedy, 1994)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · ·