FILMEZZUNK.HU
A Hacsi - A leghűségesebb barát című film hátterében valójában ez a megható történet áll

A Hacsi – A leghűségesebb barát című film hátterében valójában ez a megható történet áll

3183

A Hacsi – A leghűségesebb barát című film hátterében valójában ez a megható történet áll

Hacsikó, a japán akita története sokak számára lehet ismerős. A kutya, aki 9 évig várt gazdájára, a hűség jelképe lett világszerte. A film története szerint egy főiskolai professzor (Richard Gere alakításában) talál egy aranyos Akita Inu fajtájú kutyát a vasútállomáson. A kutya követte gazdáját minden reggel az állomásig, és ott várta vissza minden délután. Egyszer aztán a professzor nem jött haza.

A Hacsi - A leghűségesebb barát című film hátterében valójában ez a megható történet áll

A név hallatán ugyanarra gondolnak az emberek. Az ebre, aki egy vasútállomáson várta gazdáját kilenc évig. A Hacsikó szó mára egy fogalom, azt a megingathatatlan bizalmat, hűséget és szeretetet jelenti, ami csak egy kutya és egy ember között jöhet létre.

Ueno Hidesaburo a Tokiói Egyetem agrárprofesszora volt, Sibujában élte életét. Mindig is nagyon szerette és tisztelte az állatokat. Elhatározta, hogy kiskutyát fog vásárolni. 1923. november 10-én megszületett egy akita alom nyolcadik tagjaként Hacsikó. Nevét innen kapta, japánul nyolcast jelent. 1924-ben az egyetemi tanár elment a farmra, hogy vásároljon egy akitát. A kölyök, ahogy megpillantotta a professzort, tudta, hogy ő lesz a gazdája. Kiválasztotta magának, követte minden lépését és bújt a lábához. Ennek nehezen lehetett ellenállni, Hidesaburo végül 30 jenért őt vásárolta meg a tenyésztőtől. Ez volt élete egyik legjobb döntése.

A Hacsi - A leghűségesebb barát című film hátterében valójában ez a megható történet áll

20 óra vonatút után megérkeztek a családi fészekbe. Ettől kezdve a professzor és Hacsi elválaszthatatlan barátok lettek. A férfi úgy bánt vele, mint a saját fiával. Akkoriban ez nem volt szokás annyira, mint napjainkban. Mindent együtt csináltak, kialakult egy napi rutinjuk is. Egyszer tanítás után a férfi összetalálkozott kedvencével az állomáson. Nagyon meglepte, hogy Hacsi utána szökött, és ott várta türelmesen, amíg meg nem érkezik. Barátságuk még szorosabb lett ezek után.

Mindig, amikor Ueno professzor munkába indult az egyetemre, az akita elkísérte a vonatállomásra. A tanár megsimogatta kedvencét, majd elment dolgozni. A kutya sokszor egész nap ott várt rá, néha pedig hazament, de akkor is percre pontosan visszaérkezett, mire jött a szerelvény. Ezután hazaballagtak szeretett gazdájával. A helyiek hamar megszokták, az árusok finom falatokkal kínálták, és Hacsi napközben még a vasútállomás poggyász-szobájába is bemehetett, ez volt a kedvenc helye. Ott pihent addig, amíg társa vissza nem tért hozzá.

A Hacsi - A leghűségesebb barát című film hátterében valójában ez a megható történet áll

A tökéletes párosnak sajnos nem adatott meg sok együtt töltött év. 1925. május 21-én nem érkezett meg Hacsihoz szeretett gazdája. Hiába várta türelmesen az állomáson pontban három órakor, nem akart jönni. A férfi munka közben agyvérzést kapott és meghalt. Soha többé nem térhetett vissza hűséges barátjához. A kutya nem tudta ezt mire vélni, ő türelmesen várta az állomáson estig, majd ezután minden egyes nap. Kilenc éven keresztül, egészen haláláig. Nem számított neki a fagy, a zord időjárás, elszántsága és hűsége, na meg persze szeretett gazdája sokkal többet ért neki annál, minthogy a hideggel foglalkozzon. Ezt tekintette feladatának, neki ezt kellett tennie.

Reese Witherspoon-nak pszichológushoz kell járnia, mert sokszor megroppan idegileg

(Via azenkutyam.hu)


Article Tags: · ·