FILMEZZUNK.HU
10 sportfilm a közelmúltból, amelyek igaz történet alapján készültek

10 sportfilm a közelmúltból, amelyek igaz történet alapján készültek

779

10 sportfilm a közelmúltból, amelyek igaz történet alapján készültek

Nagyon szeretjük a sportfilmeket. Sokszor motivációként tudnak hatni, főleg amikor úgy állunk neki egy adott produkciónak, hogy tudjuk róla, ez bizony igaz történet alapján készült. Ilyenkor még inkább együtt tudunk élni a filmben látott jelenetekkel. Alábbi összeállításunkban bemutatunk nektek tíz olyan sportfilmet, amelyek a közelmúltban készültek, így még nem is biztos, hogy találkoztál velük.

1) Boxlegenda: a nagy George (2023, Big George Foreman)

George Foreman olimpiai aranyérmes és nehézsúlyú világbajnok bokszoló lett, majd a ringet a lelkészi pulpitusra cserélte. Később azonban minden idők legidősebb nehézsúlyú ökölvívó világbajnokaként tért vissza.

2) Bajnokszív (2021, Heart of Champions)

1999-ben, az Ivy League főiskolán töltött utolsó évük során egy baráti társaság és csapattárs élete örökké megváltozik, amikor egy katonatiszt veszi át a rosszul működő evezőscsapatuk edzői posztját.

3) The Boys in the Boat (2023)

A történet az 1930-as években játszódik és bemutatja, hogy a Washingtoni Egyetem evezőscsapata miként küzdött meg depressziós korszakával, s jutott el oda, hogy aranyérmet nyert az 1936-os olimpiai játékokon.

4) Esélytelenből halhatatlan (2021, American Underdog)

Kurt Warner egy élelmiszerbolt polcfeltöltőjéből vált az NFL irányító játékosává, Super Bowl-bajnokká, továbbá kétszer választották a legértékesebb játékosnak és beiktatták a Hall of Fame-be is.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·