FILMEZZUNK.HU
Előzetest kapott Kevin Spacey új filmje - 7 év után térhet vissza a köztudatba

Előzetest kapott Kevin Spacey új filmje – 7 év után térhet vissza a köztudatba

464

Előzetest kapott Kevin Spacey új filmje – 7 év után térhet vissza a köztudatba

A Michael Zaiko Hall írásában és rendezésében (Carrion, The Villains) megvalósult projektben Kevin Spacey egy Peter nevű bérgyilkost játszik, és egy kis közösséghez csatlakozik, hogy levadásszon egy elbűvölőnek tűnő, de sötét titkot őrző ingatlanügynököt. Íme az első trailer:

Kevin Spacey nevéhez számos kultikus film kötődik (elég csak a Közönséges bűnözőkre vagy az Amerikai szépségre gondolni), a Kártyavár című sorozat pedig minden idők egyik legjobb sorozata. A színész azonban egyike volt azoknak a hírességeknek, akiknek a pályafutását derékba törte a #metoo-botrány: többen is megvádolták szexuális zaklatással, amelynek hatására kirakták mindenhonnan (a Kártyavárat nélküle fejezték be, Ridley Scott pedig helyettesítette őt Christopher Plummerrel A világ összes pénze című drámájában). Az egyik vád a Star Trek: Discovery egyik színészétől származott, aki nem tudta bizonyítani, hogy Spacey 1986-ban valóbna bántalmazta, ezért 2022 októberében felmentették az ügyben, majd 2023 nyarán azon szexuális bűncselekmények tekintetében is ártatlannak találták a színészt, amiket a londoni Old Vic Színházban töltött ideje alatt állítólag négy kollégája ellen követett el.

Elvileg most már minden jogi akadály elhárult az elől, hogy Kevin Spacey ismét hollywoodi filmekben szerepelhessen. Eddig többnyire Amerikán kívüli produkciókban tűnt fel, viszont 2024 vízválasztó lehet számára, ugyanis bemutatják új filmjét, a Peter Five Eightet, amely az első főszerepe lesz azóta, hogy 2017-ben megvádolták. Nagy csodát persze ettől sem kell várni: az Invincible Entertainment limitált ideig küldi mozikba március 22-én, majd rámennek a DVD/Blu-ray és VOD kiadásokra.

Három ember is meghalt már azok közül, akik Kevin Spacey-t szexuális zaklatással vádolták

(Via Gamestar.hu)


Article Tags: · · ·